Monday, November 30, 2009

Jom ler cuci mata tgk haku... huahahah....

aku ingatkan dah berlalu dah zaman2 kemuntahan dah kegelian dan keloyaan dan kemalasan.. tp masih lagi disitu....baru ni muntah dengan jayanya kat sinki.. pastu geli geleman nak membasuh sinki... heeeeeiiiii..geli..... abis nak suh saper plak yg basuh? nak suh laki.. ceh.. tak payah.. kang tak pasal dia yg sambung muntah!!!! ini bukti gegambaran masa lepak2 bersama family kat GE Mall Ampang..
perkembangan aku ialah dagu dah mula berkembang dengan jayanya... pastu bibir kering... tiap kali pakai lipstick.. lipstick tu ilang mcm tu jer.. mebi aku terjilat2 sampai lipstick tu ilang... atau aku cium kasih byk sgt... tp yang pasti rambut tetiba mcm pompuan giler... dah pusing satu GE mall baru ler ada yg ckp 'asal rambut ko teruk sgt?'... trima kasih ler tolong bagitau...
muke mmg tak siap laaa... badan jek ada kat sini.. tp hati.. pikiran sumer tebayang umah.. tebayang katil..bantal... tak larat.. nak tido!!!! (gambar sengaja blur..bagi chance kat minah starbucks rambut panjang pakai crown ni)muke adalah semakin lemau dan lemau dan lemau... sampai tetiba cakap kat mak aku 'dah ke? jom balik??'... haha.. sumer bengang sbb ada hati nak sambung jalan2 gi klcc konon.. tak hingin aku!!!!

ok sile terima gambar last dari perempuan berwajah blur...
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-


TEROK KAN AKU?????? Haihhh.. sian tul tgk diri sendiri...







EMAIL YOUR FAVOURITE PHOTO TO US
AND WE WILL CHANGE IT TO LINEN FRAME A3 SIZE
THE CHEAPEST RATE SO FAR
ONLY RM65 FOR BLACK & WHITE ADORABLE FRAME
WE ACCEPT ORDERS WORLDWIDE
VISIT OUR BLOG FOR DETAILS
http://www.framekasih.blogspot.com/
EMAIL US AT framekasih@yahoo.com

Wednesday, November 25, 2009

sembang sajer-sajer jer

seyes nie...click new post... tp tader aper nak post?? camno.... so kita mengelamun jek dulu.... ok tak baik mengelamun..buang masa...kan dah nak raya haji? so mcm biasalah... saya mengucapkan selamat menyambut Hari Raya Aidiladha kepada semua umat Islam.... sesaper yg balik area2 banjir tu... slamat meredah banjir yer...mcm aku meredah ke ampang jer..huahahahaa.... *slamatttt dekat*..

asal aku tgk aku type 'hahahahha' tu aku mcm sakit ati ah?.. sbb aku bukan gelak ponnn.. tu sumer tipu jer... konon ceria.. padahal muke mcm nak bunuh orang... penatnyerrrrrr!!! loya tekak tu mcm dah kurang sket dah... tak ler lemau giler mcm aritu... semalam pon pecah rekod okeh..balik keje aku leh cuci kain, sidai kain, masak ayam kicap paling bodoh dlm dunia... pastu suap Acih makan... byk giler Acih makan... terus diserang rasa bersalah sbb dah lama Acih tak makan aku masak!!! uwaaaaa... pastu siap ckp "mama masak sedap.. sebab mama tak masak sayoooo".. kat school tak sedap sebab masak sayo!!!!! oh mcm tu eh??

*menguap*... weh naper penat giler ah? skang ni opis tgh renovation kaw-kaw nie.. ngan aku boss pon tak der... sbb dia amik cuti sebelum bersara secara rasmi pada 4 Disember ni last day dia.. dan lepas tu..pepandai ler aku nak idop kat celah2 mana pon aku tatau...
aku rasa peknan kali nie perot agak membesar bagai johan compared masa peknan acih dulu..bley tak?? huhu... kain pon dah tak leh kancing... zip jer pastu tekangkang ler x bercangkuk!! hehehe... maybe sbb peknan kali ni..walopon loya and muntah..tp aku x der lah geli sgt tgk makanan..ok jer aku bedal!!! sbb prot kosong aku lg rasa nak muntah..so better aku mkn byk2..hehehe... walopon BFF sumer soh aku tgk Gisele Bundchen peknan... hello..dia supermodel okeh... kalo lps dia banak badan dia buruk..dia leh jatuh miskin... sbb dia dpt duit dari kecantikan lentik badan dia.. aku tak!! hahahah...
dah tak de ape nak cite..nanti sok2 lusa kita sembang lagi k... bai...

EMAIL YOUR FAVOURITE PHOTO TO US
AND WE WILL CHANGE IT TO LINEN FRAME A3 SIZE
THE CHEAPEST RATE SO FAR
ONLY RM65 FOR BLACK & WHITE ADORABLE FRAME
WE ACCEPT ORDERS WORLDWIDE
VISIT OUR BLOG FOR DETAILS
http://www.framekasih.blogspot.com/
EMAIL US AT framekasih@yahoo.com

Monday, November 23, 2009

The Biggest Loser...

hehe.. ni ler aktiviti aku petang Ahad sampai bawak ke malam...huahahha... begulung bawah selimut tgk citer ni kat channel 702 Hallmark tu... auwwwwww... best gilosss....





dia punye best sampai aku rasa nak bangun nak lari setempat okeh!! punyelah bekobar2 aku tgk dorang workout mcm tu... perghhhh ko tunggulah aku dah banak sok... konpem aku nk workout... hahah.. *semangat*semangat*.... iyer lah tu.. silap2 bekejar cuci berak budak, buat susu, cuci kain baju, dan bla bla bla yang tak abis2...





serious aku mmg teruja giler babeng laaa... bile tgk Finale episode tu.. perghhhhhh!!! tak caya okeh sebesar2 orang leh jadik halus mcm tu??? takkkk takkkkk..aku tak caya!!! tp nak buat mcamana?? benda tu mmg betul!!!! ko bayangkan 400 pounds okeh!!!!! leh jadik halus cekeding.. tetiba plak handsome!!! aku pegang ayat dalam citer tu...jgn bagi alasan nenek ko obes, mak ko obes, ko pon obes dari zaman kanak-kanak... walaupon ada betulnye jugak..kalo dah keturunan besar2..mmg susah lah sket ko nak jadi halus.. eh.. tp persepsi aku terus betukar 100% okeh!!! BOLEH!!!!! tp aku kagum... stok kagum giler babi nyer lah... tgk dorang struggle giler nak kurus dan sihat.. ko bayangkan.. beso giler.. pastu kene belari.. laju-laju plak tu.. kene cycling mcm orang giler... nak bawak diri pon tak boleh.. tp dorang boleh buat..walaupon menangis-nangis... aku serious nangis tgk yang si Erik tu... bile dorang kuarkan gambo dia masa gemuk tu... dia sendiri nangis tgk gambar dia masa tu.. rasa mcm baru lahir sebagai orang lain plak... berharga nye jadi 'orang baru' yg handsome beketak2 badan!!! tp ko tgk lah dia buat cemana nak berjaya... cemana nak reject sumer food yg dasyat2 mcm pizza, fries, cheese... huiii..nangis okeh!!!





cemana ko nak bertahan tiap-tiap hari workout mcm tu... pergh!! tp seriouslah.. experience aku yg seciput tu dulu pon aku mmg percaya lah... senang je ubat dia.. disiplin!!! ko kene set mind ko.. jgn malas.... kene buat tanpa stop sampai ler berbulan-bulan..bongok2 pon 3 bulan ke... berbaloi2 wa cakap lu!!!!! baru ko tau betapa hebatnye dpt workout.. betapa tekinja2 nyer rasa badan kalo tak dapat bersukan!! betapa puasnya hati ko bile tgk baju ko melekap-lekap dek basah sebab peluh... betapa puasnye hati ko dpt lari naik tangga sampai 13 tingkat walopon baru tingkat 6 ko dah rasa nak mampos... hahahaha...





setahun okeh... setahun aku murammmmmm jek sbb gemuk lepas beranak acih dulu.. tak caya gi tanye Pak Radie tu haa... benci tgk seluar2 yg tak muat tu... tp benci gak ngn perangai pemalas tanak start bersukan.... tp kene nekad laa.. skali start jgn berhenti sampai lah ko dpt hasil yg ko nak....





ye aku buat entry ni utk motivate diri sendiri jugak..haha.. padahal anak baru baper cm jek beso dia.. huahahah... dah citer cemana nak kurus balik lepas beranak... eh takper.. mak bercita2 okeh... lagi-lagi lepas aku tgk the biggest loser nie... bagus giler lah citer ni..dari kita ngadap AF tu hah... menyanyi pastu x kene vote ko kene keluar... yg ni dah ler ko kene kurus.. utk kebaikan dan kecantikan dan kesihatan ko jugak!! pastu dpt duit plak lagi.. pastu boleh bagi kebaikan utk orang yg menonton plak tu!!!
bile tgk citer nie.. tup-tup dorang keluar ngn badan yg kurus aku mcm dengan penuh teruja dan stylo ckp 'Oh My God' berpuluh2 kali...... glabah tp comel kan?? huhu... korang tak 'ter'OMG gakke tgk dah kurus gini?? eh tapi jap... aku tgk try nak baca Erik's shocking weight gain after blablabla years... eh dia gemok balik ke??? uwaaaaaa... korang try lah search tgk balik..dia gemok balik ke aper?.. malas aku.. dah nak balik dah nie....

eh yg tak baik jangan ikut... kita ikut jer usaha dan semangat dia sampai leh kurus dan sihat!! kencing manis dia pon ilang okeh... eh dah aku nak balik... (tak sabar tnggu pak radie belikan roti john malam kang..dapnyerrrrrr) meleleh2 ayaq liuq mak nie!!!















EMAIL YOUR FAVOURITE PHOTO TO US
AND WE WILL CHANGE IT TO LINEN FRAME A3 SIZE
THE CHEAPEST RATE SO FAR
ONLY RM65 FOR BLACK & WHITE ADORABLE FRAME
WE ACCEPT ORDERS WORLDWIDE
VISIT OUR BLOG FOR DETAILS
http://www.framekasih.blogspot.com/
EMAIL US AT framekasih@yahoo.com

Friday, November 20, 2009

Bile Pompuan Emo Berkata-kata....

betul ke orang termengandung mengandung ni emotional lebih??? rasa-rasanya mmg lah betul kot... eh dalam buku pon ada tulis kan... perempuan mengandung nie macam-macam hal... tak leh lah nak salahkan mereka-mereka nie... perubahan hormon yg buat dorang-dorang ni jadi mcm tu...

macam aku ni?? ye, aku a bit emo sket semenjak dua menjak nie.. padahal sebelum ni tak dooo pon... laki nak balik? tak nak balik? nak balik lambat? ada mak kisah?? tak kisah okeh.... sbb aku tau dia ada hal dia.. bz kat opis... bizi nak gi minum ngn kengkawan... aku kan open minded.. so no hal... tp skang tidak lagi... benci tauuuu hormon2 nie... aku rasa mcm terbiar jek.... macam kain buruk!! auwwwwwwwwwww... menggelabah.. idak ler mcm kain buruk tu buruk sangat... rasanya sebab malam2 tak berdaya kot? pastu mcm loya.. nak temuntah.... pastu nak layan Acih... pastu laki asik balik lambat... pastu tak de apa nak makan.... mana lah aku tak emosi???? nak order kat kedai kelantan bawah tu.. perghhh.. bau dia pon aku dah tak boleh... biar aku mkn biskut pon tak per... aku rasa faktor2 tu buat aku jadik emo tak abis-abis nie....

ye aku tau... dpt laki sibuk kene lah paham.... hellooooo??!! mmg ler mak paham!!.. tp macam hiba bile muntah sorang2 kat toilet bowl.. sampai tepeluk-peluk ler toilet bowl tuh... (eh tetiba begenang air mata masa type ni).. sah.. mmg sah aku emo lagik!!! WTF tul lerrrr!!! pastu pening pale... tader saper nak picit... nak suh acih?? panggil sploh kali baru pandang.. pastu picit 2 kali jek... tak sampai 2 saat!!!! uwaaaaaaaaaaa.... hiba hibaaaa.....

pastu asik tekonang ayam belado omak den yo..... monci tul laaah!!!! dulu peknan acih.. omak den yang masak.. den tinggal nganga yo.... skarang?? skarang?????? pepandai den laa nak idop... dah bosa dah... iskkkk terguris hati den...

bile laki balik belikan char kuey teow.. terus rasa hiba mcm nak nangis.... (tupon tolong beli lepas sms!!!!)... bukak mata terus gi dapo carik gerapu... duduk makan ngap ngap ngap.. campak gerapu kat sinki, minum air, telan obimin, terus tido balik... sambil berdoa.. "Ya Allah, jangan lah bagi aku muntah lagi.. sayang Char Kuey Teow dlm perot nie".... sib tak muntah.... hihi...

semalam rasa berbesar hati dapat cuci kain ngn sidai... berbunga-bunga rasa hati sbb rasa sihat sket... mcm konpiden tak muntah... padahal lepas-lepas tu lah muntah yg maha dasyat setakat nie.. pergh!!!!! kuar nasik tengahari tadi ok... uiiiiiiii tak tahan laaaaaa... rasa mcm 'tersentap' segala isi prot.... sampai tak de ruang nak bernapas!!! masam berasid plak yg keluar tu.. menggigil2 badan ni haaa... (mcm ko sorang jek lah yg muntah time mengandung).. ces! fedulik aper aku.... aku kan manja.. mana leh sakit2 teruk2 ni.. terus nak nangis... bile ngadu kat Acih.. "Kasih, mama muntah tadi".. kang Acih jawab "heiii mama nie.. muntah.. muntah.... muntah!!".. ceh.. nyesal ngadu!!!

peknan kali nie... takde lah nak makan apa-apa yang best pon... cuma teringinnnnnnn nak gi makan asam pedas ikan pari mcm kat blog Ceeramoon hari tu... dia makan kat Kg Pandan.. tp tak de address.. terus ckp kat Pak Radie.. tp mcm nak tanak jek layan permintaan nie.. hibaa hibaaaa.. huhu.... 'ko bukan taktau, asam pedas ikan pari tu kan kegemaran aku!!!'.. arhhh sudahlah!!! (nasib aku dah makan beli lauk kat bawah opis ni semalam)...

tp peknan kali nie.. suke sgt makan ice jelly aper mende tah? kat foodcourt memana shopping complex mmg ada jual... yang masam tu... ada nata de coco, ada cube2 buah2 peach lah... pastu ada jelly2 kaler kuning tu... perah ngn limau kasturi tu... perghhhhh.. sejuk nye tekak mak!! kalo gi the chicken rice shop pon ada gak yg jelly nata de coco tu.. padahal selama ni tak penah makan pon... hari tu dua mangkok aku makan.. sodap!!!!

dah lah.. pompuan emo ni nak blah.. penat!!


EMAIL YOUR FAVOURITE PHOTO TO US
AND WE WILL CHANGE IT TO LINEN FRAME A3 SIZE
THE CHEAPEST RATE SO FAR
ONLY RM65 FOR BLACK & WHITE ADORABLE FRAME
WE ACCEPT ORDERS WORLDWIDE
VISIT OUR BLOG FOR DETAILS
http://www.framekasih.blogspot.com/
EMAIL US AT framekasih@yahoo.com

Thursday, November 19, 2009

SMS nie rasa mcm nak lempang!!!

Semalam aku muntah 2 kali kat opis... tghari skali.. tupon lepas kawan aku yg comel tu ckp toilet busuk... aku ckp mana der busuk?? bau wangi sabun jek??? pastu sambil dia kuar dari toilet dia cakap BUSUK LAAA.. BAU TAIK!!!! Pastu dia blah.. aku yg tadi ok.. dengar jek taik.. terus lari gi sinki BLUEKKKKKKKKKKKK... bengong tul... geli geli geliiiiiiiiii....


pastu petang nak balik keje singgah toilet..tetiba tekak kembang.. bluek.. tp manja2 jer keluar sikit jek.... pastu dlm kereta sblum nak gerak tu.. sms ler laki mak... dengan harapan dia ckp 'alaahaiiiii sian lah kat awak ni.. nak makan ape?? pizza??? ayam golek???? balik tak yah wat keje k sayangggg.. tidooooo jer ok???'... uiiii bahagia kan????



ini sms manja dari diriku yg lemah dan tak berdaya....


pastu di reply begini...


-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-




kalo lempang derhaka tak????








EMAIL YOUR FAVOURITE PHOTO TO US
AND WE WILL CHANGE IT TO LINEN FRAME A3 SIZE
THE CHEAPEST RATE SO FAR
ONLY RM65 FOR BLACK & WHITE ADORABLE FRAME
WE ACCEPT ORDERS WORLDWIDE
VISIT OUR BLOG FOR DETAILS
http://www.framekasih.blogspot.com/
EMAIL US AT framekasih@yahoo.com

Wednesday, November 18, 2009

Umah Baru Saye...

ye inilah pemandangan rumah baru saya... umah saya betul-betul sebelah ngn show unit tu... nampak kayu-kayan depan umah tu.. projek adalah sedang berjalan dengan giatnye..hehe.. citer mcm aku monitor jek kan? padahal tiap kali gi jenguk2 umah nie.. aku konpom tgh membuta dlm kereta... Pak Radie jer yang turun gi snap2.... mak bukak mata sket jer.. tgk.... pastu sambung tido... tak larat siotttt... rasa mcm dlm mimpi jer tgk umah tu.. sedar tak sedar jer... yeay.. bumbung pon dah naik dah...
ni pintu depan ngn pintu sliding...

ni kawasan dapur/belakang..
alahaiii comel jek umah kan? yerlaaa.. tak mampu nak beli umah beso2.. jadik ler umah kecik molek ni pon.... tengah naik tiles dapur.....


tengok ler camne.. InsyaAllah umah ni siap 2010 awal tahun.. takde lah aku nak pindah awal tawun.. tp tawun dpn lah gak kot kalo dah siap... heheh.... syukur Alhamdulilah dah ada umah sendiri walaupon kecik dan comel!!!!!....



EMAIL YOUR FAVOURITE PHOTO TO US
AND WE WILL CHANGE IT TO LINEN FRAME A3 SIZE
THE CHEAPEST RATE SO FAR
ONLY RM65 FOR BLACK & WHITE ADORABLE FRAME
WE ACCEPT ORDERS WORLDWIDE
VISIT OUR BLOG FOR DETAILS
http://www.framekasih.blogspot.com/
EMAIL US AT framekasih@yahoo.com

Tuesday, November 17, 2009

Thank You Auntie Kina & Auntie Moon...

Ok... kali ni kita gasak citer Acih lagi... sbb kebetulan ni gambar balance2 Acih... stok yg tinggal ler.. pasni aku diam balik baper hari tatau...hehehe...

Acih excited giler bile dpt hadiah2... waaahhh tq to Auntie Kina and Auntie Moon for the lovely presents ya!!! Acih menggelupur okeh dpt hadiah... hehehehe....

pos kat opis lagi.. kelasss okeh!!!

tadaaaaa!!! comel kan... mak mmg suker polka dots nie.....

ok nie model licik cilik begaya ngn baju baru....

jgn tanye aku naper muke dia mcm tu......

berkat didikan catwalk pose dari mak... tq Auntie Kinaaaaaa....




ok yang ni plak present from Auntie Moon....



masa jumpa Zaimi hubby kepada Mai aritu..... Auntie Moon ada kirim something utk Acih... jom kita tgk apa hadiah yg Acih suke sgt nie... yess.. colouring book... siap ngn crayon!!! bekobar2 Acih mengaler!!!

alamak..yang dah siap colour mama tak sempat snap..hehehe...
jom layan video acih ni dulu yeh ;)


video


sekian terima kasih!!!!!




EMAIL YOUR FAVOURITE PHOTO TO US
AND WE WILL CHANGE IT TO LINEN FRAME A3 SIZE
THE CHEAPEST RATE SO FAR
ONLY RM65 FOR BLACK & WHITE ADORABLE FRAME
WE ACCEPT ORDERS WORLDWIDE
VISIT OUR BLOG FOR DETAILS
http://www.framekasih.blogspot.com/
EMAIL US AT framekasih@yahoo.com

Monday, November 16, 2009

Tuan Puteri Berinai....

aku hapdate 4,5 kali sehari bukan ler bermakna aku dah sihat leh lompat2 yer kengkawan!!! hormon kan berubah-ubah.. walopon for the first time mak muntah kat toilet opis arini.. tp tetiba ada mood nak update blog..hihi... sebab ada byk gambar2 Acih kot..heheheh...


jom layan....Acih Berinai ngn Wan and Papa Di (geli lah Papa Di).. auwwww..
sesaper yang blom ada anak pompuan... haaa.. begini yer cara-cara melayan anak pompuan... getik giler dow!!! tak larat mak.... sib baik ler Apak ko rajin melayan kegedikkan ko Acih.. oh tangan yg debap2 belah kiri tu.. tangan Wan... sama kan?? debap ngn Acih.. like Wan like Cucu lah!!!

teruja kan muker Acih? hehehehe...

auwww.. gemok2 debap arr jari dier..

terseksi sudah!!!

nak tau kaki aku cemana.. haaa tgk kaki acih jer... sama okeh!!! cuma kaki acih putih bersih lagi suci murni dan gebu arrr.. kaki aku dah tua... dah bekarat... berkakah... bekematu... kelabu dan berdebu!! waahhh giler hina kaki sendiri....

itu lah sajer cerita buat masa nie..nanti kalo rajin kita sembang lagi yek.. babai...

oh ye, check up hari tu sumer ok ;).. baby dah dlm 2 inches doc cakap..hehe... nampak mcm casper!! huahahaha... doc cakap time ni dia dah leh melentik2 mcm jentik2.. kuakaka.. dan heart beat adalah ok... Alhamdulilah!

EMAIL YOUR FAVOURITE PHOTO TO US
AND WE WILL CHANGE IT TO LINEN FRAME A3 SIZE
THE CHEAPEST RATE SO FAR
ONLY RM65 FOR BLACK & WHITE ADORABLE FRAME
WE ACCEPT ORDERS WORLDWIDE
VISIT OUR BLOG FOR DETAILS
http://www.framekasih.blogspot.com/
EMAIL US AT framekasih@yahoo.com

SUSAHNYE ENGLISH!!!!!

di suatu pagi yang indah tatkala menjamu selera di meja makan di rumah...


Acih: mama mana nak letak balls nie?

Mama: bukan balls, kalo satu, ball je..tak de 's'...

Acih: ok...


*********************************************************************************


pastu kat luar rumah nak tunggu lif nak turun bawah....



Acih: Mamaaaaaa.... tgk tu... trains!!!!!

Mama: mana??

Acih: tu trains tuuuu....

Mama: bukan trains... kan ada satu je tu? train!!! takde 's'..... kalo banyak train baru ckp TRAINS..faham tak?

Acih: oooohhhh....

Mama: cuba bagi tau apa lagi kalo banyak boleh ada 'sssssss'???

Acih: RUMAHS!!!!!

Mama: )$%&*^(*&(^()^& huahahahahhahaha!!!


pengajaran cerita ini.... ermmmmmmm sile fahamkan anak anda apa itu singular apa itu plural.... dan sila bagitau rumah itu adalah house!!!!


EMAIL YOUR FAVOURITE PHOTO TO US
AND WE WILL CHANGE IT TO LINEN FRAME A3 SIZE
THE CHEAPEST RATE SO FAR
ONLY RM65 FOR BLACK & WHITE ADORABLE FRAME
WE ACCEPT ORDERS WORLDWIDE
VISIT OUR BLOG FOR DETAILS
http://www.framekasih.blogspot.com/
EMAIL US AT framekasih@yahoo.com

Friday, November 13, 2009

Check-up..

Saya halfday sbb pegi check up hari nie... yihaaaa....

tak sabar laaa... pegi check up mcm syok kan??heheheh...

ok babai....

sajer jer gedik nak bagitau!!!


EMAIL YOUR FAVOURITE PHOTO TO US
AND WE WILL CHANGE IT TO LINEN FRAME A3 SIZE
THE CHEAPEST RATE SO FAR
ONLY RM65 FOR BLACK & WHITE ADORABLE FRAME
WE ACCEPT ORDERS WORLDWIDE
VISIT OUR BLOG FOR DETAILS
http://www.framekasih.blogspot.com/
EMAIL US AT framekasih@yahoo.com

Wednesday, November 11, 2009

Lu Pikir La Sendiri Babeeeee....

malam semalam:-

sms pak radie...

me: Pa, nampak cincin ma tak atas meja solek ni?
Pak Radie: mane la pa tau, awk kan suke tarok barang merata
me: ma letak atas meja tu, sape plak yg amik..
Pak Radie:pakai laa... jari tu blom gemok lg
me: ma sapu lotion laaaa
me: dah jumpa dah bawah katil kasih

tah per per kan? nyampah i tau... jom tgk kejadian malam semalam gak masa tengah gigih mencarik cincin tunang platinum yg berbatu diamond kecik nak mampos sbb tak mampu nak beli diamond besauuu..huahahha....

time carik cincin:-

gile nye panik.. carik atas meja solek tak jumpa cincin nie... ni konpem budak kecik ni yg main nieh....

mama: Kasihhhhhhhh.. meh sini jap...
Acih: saya mama...
mama: Kasih main cincin mama yeh? mana? cincin yg mama selalu pakai tu.. smlm mama letak atas meja ni, kasih letak mana?
Acih: (muke konpiden ketepi2 kan perfume sumer... konon2 gigih mencarik)
mama: mana? ingat tak kasih letak mana? papa dah marah mama dah... ni bukan cincin mainan tau tak.... lain kali jgn usik barang2 mama.... ni cincin kawin mama tau tak??? papa bagi masa kawin...paham tak????? (huahah.. tetiba membebel kat budak 4 tahun..mcm dia paham)
Acih: yelah... kejap lah.... kasih tengah cariklah nie......
mama: carik sampai dapat!!!!!!
Acih: (lari gi bilik dia..konon2 tgk kat celah2 mainan yg belambak tu)..
mama: (haku dah sakit jiwa time nie... mampos ler tak jumpa kalo dia campak cincin halus ni kat longgok2 mainan dia nie....) pastu kasih relax jer main masak2 sorang2... ces!!!!!!!!!

then aku pon tonggeng2 tgk bawah katil... (uiiii leh tahan habuk ngn rambut..BENCI okeh).. skali jumpa aku nyer brush kening elianto yg aku carik semalam tak jumpa.... aik??? bawah katil.. ini sudah lebeyyyy ini budak kecik nie.... tau naper bawah katil???? sbb sikat kening yg kecik comel tu dah rongak2 Acih kejekan.. takut mak dia marah... aper lagi.. campak bawah katil arrrrrr....

then aku bongkok lagi kot2 ada cincin tu.. tp hampa... tp tak puas hati.. amik torch light plak... skali tetiba nampak blink2... yahoooooooooooooooo... lega mak kejap!!! terus tunjuk kuasa veto kat anak....

mama: Kasihhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh... meh sini jap!!!!
Acih: sayaaaaaa....
mama: Sini lahhhh...
Acih: sayaaaaa...
mama: ni haaa dah jmpa dahhh.. bawah katil kasih... asal campak cincin mama bawah katil???
Acih: jap jap kasih tengok... kat mana????? (sambil tonggeng2)
mama: dah dah dahhhh... tak yah...

itu jer kisah semalam.....


kisah petang ini:-

Kejadian berlaku dalam kereta otw nak balik umah....

Kasih: mama, lain kali jangan kawin!!!!
Mama: ah??? naper plak?
Kasih: kawin... kawin.... tgk cincin kan dah hilang!!!
Mama: eh, kasih yg hilangkan..nasib dah jumpa...
Kasih: yelahhh!!! kasih cakap... lain kali tak payah kawin... mama tak payah kawin ngn papa... nanti cincin tak hilang lahhhhh!!!!!

korang paham aper yang budak ni nak sampaikan???? huahahahahahahahahha..... kalo layan aku leh giler okeh!!!


kejadian baru sat tadi:-


tak sedap tekak... tak sedap badan.... rasa mcm angin sampai bedengung2 telinga, tekak aku sumer... mmg konpem akan muntah lagi nie... pastu mmg betul... muntah dengan jayanye.. ni 2nd time muntah... korang rasa best tak muntah kalo keluar maggie kat idong????? lu pikir la sendiri babe!!!!



EMAIL YOUR FAVOURITE PHOTO TO US
AND WE WILL CHANGE IT TO LINEN FRAME A3 SIZE
THE CHEAPEST RATE SO FAR
ONLY RM65 FOR BLACK & WHITE ADORABLE FRAME
WE ACCEPT ORDERS WORLDWIDE
VISIT OUR BLOG FOR DETAILS
http://www.framekasih.blogspot.com/
EMAIL US AT framekasih@yahoo.com

triple celebration girls!!!

heheh... ini sume kebetulan... sebab sekali 3 orang nie lahir bulan November..date pon dekat2... so celebrate lah sekali... aku 3hb, Kak Tinie 4hb, Kak Nana mommy Ieky 6hb... hehehe... so kami decide pegi Chillis to celebrate..

-filla-kak tinie-kak nana-

sorry kualiti gambo mcm hampeh.. tgn aku yg snap biasalah!!!

tolong ikut logik yer.. muke paling depan jadik muke paling beso... cuba kalo aku kat ujung skali..konpem muke aku paling kecik.. (uwaaaa muke dah lebarr sebenarnya)

pucat lesi kan?.. tak lalu ler nak sapu lipstick.. dah ler bibir tgh kering... pastu mcm geli nak buh lipstick melekit2.. hahahahha....

lamb

nie aper mende tah.. tp aku seyes tak leh tgk udang ler... nak muntah..hahaha..sbb telebih mkn udang aritu.... now dah tak leh tgk dah...

mine, triple aper mende nama dia? tah luper plak.. mkn sikit jer..sbb tak lalu...

yang ni mmg sedap.. aper fajitas ker aper tah.... tp byk giler mushroom... sedapp...

sajer jer pakai baju kembang2 sket.. prot tak beso pon lagi!! sajer gedik.. kalo ketat nanti tak leh benapas lahhh.. mcm lemasss jer....

anak-anak crocs dan kaki belang-belang dan bintik-bintik...

sesi exchange present aritu.. aku dpt nie from Kak Tini.. tq tq!!

and got this from Kak Nana... thanks bangat!!!!


dan tak dilupakan hadiah dari Abang&wife+mama+ayah utk diri ini... (dorang siap share-share nie) auwwwwwww...


-


-


-


-


-


-


-


-


-


-


-


-


-


-


-


-


-


-

-


-


-


-


-


-


tadaaaaaaaa!!!!!hehehe... GShock nie comel giler.... aku suker tgk masa Scha pakai dalam cerita Awan Dania 2 tu... hahahhakkk.. pastu ckp kat wife abg aku aritu masa sama2 tgk citer nie.. ckp cun giler Scha ni pakai..hahah.. dia ckp Abang nak beli...


pastu gi wedding kat seremban tu dorang surprisekan ngn hadiah nie.. kelaka giler sbb jam ni letak dlm box/paperbag MAC.. aku bajet barang2 make-up.. pastu abg ngn wife dia datang dua-dua ekor pakai jam nie.. sorang kaler ijau sorang kaler biru.. aku mcm jelesss..huhu.. terus tanya.. eh comelnyeeeeee!!!! baper harga sebijik? pastu dia ckp baper rm.. aku mcm hah??? tak yah lerrrrr... tak cukup duit... pastu biler bukak jer box MAC tu.. tgk kotak GShock!! hahaha.. terus tegelak2.. pastu suspen nak bukak.. sbb tatau kaler aper.. tp wife abg ckp ijau tak de dah habis!! aku mcm sedihhh... skali bile bukak KALER IJAU!!!!!! hahahahah... terus menjerit2 kat kenduri kawin orang..mmg poyo!!!!! hahahah.. well thanks korang sumer!!! i love surprise!!!!!! rupanya Pak Radie pon involved gak.. mak aku dok call dia tanye betul ke aku suke jam tu?..hehehheheheeh.....

b'day present from Pak Radie? lom lagi... tapi adalah... rahsie... hahahah...




EMAIL YOUR FAVOURITE PHOTO TO US
AND WE WILL CHANGE IT TO LINEN FRAME A3 SIZE
THE CHEAPEST RATE SO FAR
ONLY RM65 FOR BLACK & WHITE ADORABLE FRAME
WE ACCEPT ORDERS WORLDWIDE
VISIT OUR BLOG FOR DETAILS
http://www.framekasih.blogspot.com/
EMAIL US AT framekasih@yahoo.com

Tuesday, November 10, 2009

Apalah nasibku?

kali nie bukan meluah perasaan atau apa pon.... tapi apa yg bermain-main di fikiran saya semenjak dua tiga menjak ini... ini pasal kerja okeh....

apa yg best jadik secretary atau PA?.... byk jugak yang best... contoh..kita leh gi course.. pastu course utk PA salunyer topik2 dia menarik.... kita juga boleh perasan2 dressing ala2 eksekutip... tp kalo attend course jerlah.. sbb kat opis ni dulu boleh pakai 3 piece suit.. skarang tidak lagi..kerana katanye tak menutup aurat?.. yg tu aku tak paham.. oh maybe pakai kebaya ketat jarang kain belah tak hengat adalah lebih menutup aurat berbanding.. long pants+kemeja+blazer...

in my opinion, PA nie.. mcm jawatan yg ko ada kat tengah2... kadang nampak 'tinggi' di mata orang sebab ko jaga orang2 penting dan disegani... so dlm masa yg sama ko pon turut dihormati dan dibodeki jugak... tp ko jugak kadang jadik orang bawahan... sbb ko bukan boss!! ko jaga boss jer.. heheheh... tp orang mmg suke 'merisik2' PA.. kalo nak tau mende2 yg confidential lah kan?.. yelah kan ramai orang yg kaki kepoci... sebagai PA ko tak leh ler jadik mulut tempayan semue benda ko nak citer... pandai2 lah....

apa yang merunsingkan saya ialah... boss saya akan bersara awal Disember ini.. dan ini lagik satu nasib PA... sangat menyedihkan!!! bile boss ko pencen... ko nak gi mana? ko nak stay??? tak mungkin..sbb ko kene ingat... boss baru masuk.... kalo pangkat dia besar.. dia ada hak bawak PA dia... so tercampak dan terhumban ler ko keluar dari bilik yang selama ni jadi bilik ko... sape pedulik?? tak der okeh!!! kalo ko nasib baik boss baru masuk.. tak bawak PA so ko boleh lah terus jadik PA kepada boss baru... tp aku tak rasa itu mungkin terjadi kat aku...

aku tau yg aku kene angkat kaki keluar dari bilik nie..huhu... tak per... itu ada bekerja..lagi2 itu lah kehidupan seorang PA... (eh mcm citer aku sebatang pen plak).. heheh.. ko nak gi sibuk2 tanye orang cemana ngn nasib ko pasni..mcm tak kewl plak kan? tp sebab dah dekat sgt ngn date ko nak kehilangan boss dan segala hak ko.. panik gaklah... lagi2 bile ko dpt rasa yg ganti tempat ko adalah orang yg ko mmg tak sebulu.... bukan ko jer.. tp sumer lah tak sebulu.. then what to do? biar jerlah..... aku tak kaco orang.. orang jgn kaco aku... haha.. sbb penah jadi kes kat sini aku begaduh stok sikit lagi nak baling stapler kat kepala orang tu.... aku kan ada darah hang jebat sket... bukan aku tak professional... tp sumer orang ada tahap sabar dia.. kalo dah stok hina2 ko.. ko dah mintak maap pon tak puas hati.. dah ler datang bilik ko nak hangin2 memekak2... mmg aku bangun rasa nak baling ngn kusi jer.. ingat aku apa ko nak buat mcm bangang? dan sampai situ jeklah.... aku dah tak leh pandang lagi dah muke orang nie.. tp kerja tetap kerja... tp nak sengih2 mintak maap ler... kadang aku tepikir gak.. aku ke yg gile meroyan tak tentu pasal? tp biler tgk balik kes2 dia ngn orang lain.... so aku rasa bukan lah salah aku kot..

eh tersasar plak citer... back to the story, awal Disember ni aku kene keluar dari sini... (sedih sbb barang tak kemas lagi.. penat dow.. x larat...).. tp this saturday aku akan datang gak opis pack2 barang sket...

so tunggu jerlah lepas ni aku serve siapa... tp yang pasti bukan lah Director General lagi... maybe assistant DG kot? ntah la.. silap2 duduk pool jer.. tolong photostat surat... uwaaaaaaaaaa... ehhh.. jgn emotioanal....life goes on... janji hati kita ikhlas.. tak de hasad dengki, jgn masuk campur hal orang, jgn carik pasal ngn orang, belajar tuk improve, tu pon dah okay kan? bukannye ko kene buang keje pon!!!!

yang pasti, i'll be missing my boss... he is the best boss i ever had kot? best giler tu tak lah.. ada gak kadang terasa hati macam2 benda.. tp think positive lah.. nobody's perfect kan... dia dah treat aku elok.. pemurah bagai.. dah cukup dah tu...

hidup bagaikan roda, kadang di atas, kadang di bawah.. bila ada di atas jangan sekali lupa di bawah.. sebab roda berpusing!!!!!!



EMAIL YOUR FAVOURITE PHOTO TO US
AND WE WILL CHANGE IT TO LINEN FRAME A3 SIZE
THE CHEAPEST RATE SO FAR
ONLY RM65 FOR BLACK & WHITE ADORABLE FRAME
WE ACCEPT ORDERS WORLDWIDE
VISIT OUR BLOG FOR DETAILS
http://www.framekasih.blogspot.com/
EMAIL US AT framekasih@yahoo.com

Monday, November 09, 2009

Tights yg comel dan kalerpul....

yiiiiiihaiiii... penatnyeeee badan nie tau... sungguh tak best rasanya... tapi nak buat cemana? kene gak ler tabahkan hati ini...*sob*sob* ingatkan dapatlah mempertahan kan rekod utk 'tidak muntah'.. tp akhirnye tertewas di petang semalam gara2 lambat makan..benci... oh tebayang2 ayam berlada ngn sayur campur yg my mom drop kat umah smlm (pak radie turun bawah gi amik lauk)... sungguh manja diri ini... hahahah....



balik umah Ampang sabtu lepas... oooohh..lagi sweet tau.... ayah saya yg comel tu... dah belikan soya bean cap carrefour, fresh milk, yogurt... (pilih saje nak minum ape)... hehehhe.. mcm tuan puteri plak rasanye.. hehehehe....



ok tak yah laaa citer-citer mcm ni..dah bosan!!! jom tgk gambar Acih yg saya curik..hahah...



amacam? comelnye budak2 ni kan... hahaha... paling comel ialah tights mereka ini.. sampai Acih terpengaruh yer... siap bisik "mama kasih nak suar mcm kakak tuuuuuuu"... sib baik ler ada Gap kids kat depan chillis tu... slamat.... huahaha.. tp mcm best lah!! sbb kalo baju pendek2 takdelah tonggeng2 nampak bontot!!! (tutup aurat gak ler).. pastu kalo sejuk2 sedap lah pakai tights kan?... mcm promoter dah anak aku!!! anak-anak dara ni tengah nak ejas mamat baju putih tu ke? auwwww.. yg tu boipren Acih.. nama dia Ieky... auwwwwwwwwwwwwwwwwwwww..

dah.. aku penat..nanti sambung!!




EMAIL YOUR FAVOURITE PHOTO TO US
AND WE WILL CHANGE IT TO LINEN FRAME A3 SIZE
THE CHEAPEST RATE SO FAR
ONLY RM65 FOR BLACK & WHITE ADORABLE FRAME
WE ACCEPT ORDERS WORLDWIDE
VISIT OUR BLOG FOR DETAILS
http://www.framekasih.blogspot.com/
EMAIL US AT framekasih@yahoo.com

Friday, November 06, 2009

Kenapa ngn Acih?


jom sembang perkembangan anakanda saya Acih jom....


sedih laaa sgt... sbb lately ni dia baikkkk sgt... mebi sbb dia tau mak dia yg poyo nie tengah mabuk laut.. so dia takderlah nak buat perangai... kalo aku membuta dlm bilik.. dia tak penah kacau... paling kuat pon..dia datang kejut jer.. "mama, Kasih nak milk".. tak pon... "Mama, tolong betulkan tv tu.. x de gambar"... tak pon.."Mama, nak tgk Upin & Ipin".. dah itu je.. lelain semua dia buat sendiri.. nak gi toilet dia amik chair kecik panjat bukak lampu sendiri.. pastu nak yak yak.. dia yak and wash sendiri...


tapi semalam rasa sedih sket.. sbb aku dah tapau mee goreng kat kedai bawah.. sblm beli tu dah tanye dia.. "kasih, mama nak beli mee ke mihun goreng? kasih nak mana? mee gemok ke mee kurus?".. kasih ckp nak mee kuning gemok sket.... tanak sayor tanak telor.. kasih nak yg kosong jer.... ok fine... (dalam ati aku tau dia ni nak maggi goreng nie).. tp aku buat2 tak paham.. sbb tak elok laa..asik maggi goreng jer kan....


sampai umah.. aku nak angkat kain.. dia lari2 gi kat meja... "mama cepatlah bukak mee, kasih lapar nie".. jarang sgt dia mintak makanan okeh..sbb dia kan tak nak makan skang nie... aku pon gi lah dapor.. letak mee goreng tu sket dlm pinggan dia.. sudahlahhh minah ni mengamuk nangis2.. dia ckp "ape nie??? kasih nak maggie gorenggggggggggg... bukan yang nie"... cehhhh..malas aku nak layan... aku ckp "nak makan, makan.. tanak makan tak yah makan, jgn ngengada"....


pastu kasih nangis2 gi depan tv... "baklah mamee"..... dia nak mamee jer..hihihii... bukan tak kesian.. tp takkan aku nak start engine kete nak gi kedai mamak plak?.. huhu.. mak tak larat okeh... dah ler pak radie sms ckp tak balik malam.. tido opis... aduuuuuuhhh...


so aku tido dlm bilik sbb tak sihat... acih dtg bile perlu jer.. mcm nak milk, nak upin ipin.. semalam dia suh bukak upin ipin.. dah habis citer tu dia dtg lagi.."mama tolong bukak lagi upin ipin... sekali jer lagi".. aku pon bangun tlg bukak lagi skali... pastu aku masuk tido.. tp tedengar Acih tiru dialog sumer character dlm upin ipin.. segala rajoo, apak rajoo, upin, ipin, atok, kak ros.. Kasih dah hapal okeh!!!!! sebijik dia tiru... betapa mempengaruhi nye mende tu kat dia??? hahahah... lantak lah.. tp aku mcm sedih plak dia layan diri sorang2 ikut dialog upin ipin.. huhu... sorry kasih....


pastu buatkan dia milk.. pakaikan diapers.. aku masuk tido dlm bilik.. kol 12 mlm tebangun.. tgk acih dah tebongkang depan tv.. sedihnya tgk anak aku... uwaaaaaaaa... terus tutup sumer angkat dia masuk dlm bilik tido sebelah2 polok2.. huhuhuuuuuu...


tq acih sebab memahami sgt.... dulu dia tak mcm ni.. dia kan suke paksa2.. slagi aku tak baring skali ngn dia..konpem dia tarik2 tangan sambil melalak2.. nasib dia tak wat perangai nak jadik sista!!!! i love u kasih... doakan aku ni mabuk laut tak lama.. hopefully pasni dah leh jadik mcm biasa....




EMAIL YOUR FAVOURITE PHOTO TO US
AND WE WILL CHANGE IT TO LINEN FRAME A3 SIZE
THE CHEAPEST RATE SO FAR
ONLY RM65 FOR BLACK & WHITE ADORABLE FRAME
WE ACCEPT ORDERS WORLDWIDE
VISIT OUR BLOG FOR DETAILS
http://www.framekasih.blogspot.com/
EMAIL US AT framekasih@yahoo.com

Thursday, November 05, 2009

Menghantar Mentua ke Kelana Jaya utk ibadah Haji..

Selasa yg lepas, kami amik cuti... sebab nak menghantar Ibu/Bapa mertua ke Kelana Jaya... perasaan masa tu sedih jugak lah... masa kat rumah orang azan tu.. pon rasa meremang bulu roma...

dari pukul 9 pagi mcm tu..bersidai sampai dekat kul 2.00 petang... perghhh gile menguji tahap kesabaran.... aku dengan tak laratnye... serious loya gile tekak.. tp jgn ikut perasaan.. sabarrrrr...

bag dah siap sedia..tp last minute masukkan plak bag purple tu dlm bag beso lain kaler orange.. mcm nak roboh plak tgk bag purple tu.. dijangka akan berada di tanah suci sehingga 45 hari sebelum kembali ke tanah air.. lama giler... dah lah selama ni my MIL yg jaga cucu2... so my SIL yg amik alih tugas selama 45 hari nie... hehehehe... selamat menjadi babysitter berjaya kak yati!! kemas kini bag.... tape2 ape yang patut... aku yg lemau mcm orang kalah judi... hehehe... (sebelah mak mentua) my mom (si jubah oren) bersama besan... dan dua orang perempuan comel kat tepi tu tengah kunyah2 kerepek (si baju hitam itu saya dan yang tengah kunyah lagi sorang tu my SIL yang akan menjadi babysitter kepada baby Nurin yg kecik comel loteh) eh mulut kami mcm sumbing kan? ..huahahaha.... pak mentua saya Pak Haji yang lidah tesentil tu mcm korang tak kenal plak... apak saya lah.. hehehehe... jemaah tengah khusyuk dengar taklimat... ni semua rombongan kami tesandar kat tepi pagar....


semalam dpt sms dari my sil.. dia bagi nombor tepon FIL kat Mekah... depa baru lepas solat kat Masjid Nabawi... wahhhh sedih plak rasa... tapi mesti dorang happy tercapai hajat sekian lama nak menunaikan ibadah Haji.... semoga pergi dan balik dlm keadaan selamat....... maka kali ini.. berhari raya haji bersama mak&apak saya di ampang.... Pa, sile rela yeh!! kejap jer 45 hari tu... kang kita sama2 gi amik dorang kat airport yeh? (kene pujuk sket pak radie nie.. dia ni rambut jek panjang.... tp jiwa syahdu sket).. huahahahaaaaaa...



EMAIL YOUR FAVOURITE PHOTO TO US
AND WE WILL CHANGE IT TO LINEN FRAME A3 SIZE
THE CHEAPEST RATE SO FAR
ONLY RM65 FOR BLACK & WHITE ADORABLE FRAME
WE ACCEPT ORDERS WORLDWIDE
VISIT OUR BLOG FOR DETAILS
http://www.framekasih.blogspot.com/
EMAIL US AT framekasih@yahoo.com

Wednesday, November 04, 2009

Sesi Adu-Mengadu...

macam biasa takde entry bergambar..... cuma ada entry mengadu jek.. yelah.. i kan manje lagi mengada-ngada...

di stage ini, saya mula kelihatan mcm pompuan gile yg tak terurus.. ko letak lah eye liner nak bagi mata bersinar-sinar dan nampak bermaya..tetapi tetap TIDAK okeh.. malahan muke saya sgt keletihan dan tak bermaya... kalau pregnant kan acih dulu.. saya mabuk/loya time2 maghrib tu.. tp kali nie... lom penah skali pon muntah.. tp saya dpt rasakan dlm beberapa hari ni konpem aku muntah punyelah... cuma saya gigih menahan diri dari muntah.. cpt2 saiko jgn muntah.. so berjaya utk tidak muntah!!!

air liur dah jadi payau dan pahit, tekak dah kembang-kembang sket.. tp bile tgk nasik ok jer? dulu tak leh... tgk lauk2 besantan terus kembang geli anak tekak.. now ok jer... badan semakin menggemuk... aku tatau ler ni sbb peknan ker sbb mmg aku GEMUK... suar jeans mengetat kat paha... Pak Radie ckp ni GEMOK... benci okeh!!! baru nak berangan ala2 Jessica Alba.. perot jek beso... ini blom apa2.. anak baru beso kuku kelingking, tp perot, paha sumer dah membesar... how how? uihhh ini ada possibility aku mengembang dengan jaya nye mengalahkan peknan anak first nieh...

malam-malam kat umah..jangan harap aku nak on laptop bagai.. aku masih leh masak lagi lah..tu pon sbb peknan kali ni tak leh lapar langsung.. sbb seriau,.. kalo lapo perot masuk angin konpem lagi nak muntah... so isi tank bagi penuh2.. pastu bukakkan Acih cd Upin-Ipin, aku kebabom!!! tapi customer-customer framekasih dont worry, saya masih check email almost everyday kecuali weekend.. (sbb weekend salu kuar).. walopon tgk email rasa nak muntah.. tp mak hokey jek lagi nie... go filla go!!! hehehe....

tgk kain baju yg tak sempat basuh rasa nak nangis jek.. kain tak belipat pon rasa nak nangis.. tp lantak lahhhh... pandai2 lah carik spender memasing kat kain baju yg mcm gunung tu.. tak kosa mak!.. macam malam tadi... letih giler... (oh bday saya.. thanks utk semua yg wish i tu yek)..hehe.. tak kemana pon sbb tak larat... anto PIL kat kelana jaya tabung haji dari pagi sampai kul 2.00 petang.. so dah penat dan tak celebrate apa pon.. balik umah mlm tadi awal dah tido..tp sebelum tido masuk kain dlm washing machine.. kul 12.45mlm tebangun.. rasa nak nangis teringat kain tak sidai.. uwaaaaaaaaaaaaaaa... tgk Pak Radie tgh layan internet kat hall.. rasa nak ckp "Paaa, tolong sidai kain.. tak larattttt".. tp mulutku terasa berat... dengan berat hati bukak grill sidai gak kain tengah2 malam tu... uwaaaaaaaa... dulu peknan stay ngn mak aku.. sumer mak buat.. skang???? pandai2 ler nak idop!!!
sekian saja sesi pengaduan utk hari ini.... oh sile elakkan dari 'terserempak' ngn saya utk tempoh saya pregnant ni yeh.. nescaya ko tak sanggup tgk muke aku... aku pon tak sanggup tgk diri sendiri..ini kan plak orang!!! smlm gi alamanda mkn pizza, sememeh giler... mintak2 x de org nampak.. dari parking straight jek masuk pizza...tunduk jer laju jalan.. malu!!!


EMAIL YOUR FAVOURITE PHOTO TO US
AND WE WILL CHANGE IT TO LINEN FRAME A3 SIZE
THE CHEAPEST RATE SO FAR
ONLY RM65 FOR BLACK & WHITE ADORABLE FRAME
WE ACCEPT ORDERS WORLDWIDE
VISIT OUR BLOG FOR DETAILS
http://www.framekasih.blogspot.com/
EMAIL US AT framekasih@yahoo.com

Monday, November 02, 2009

ada apa dengan 3 November 2009..

esok 3 November 2009 adalah tarikh ibu dan bapa mertua saya akan berlepas untuk menunaikan ibadah haji.. InsyaAllah mudah-mudahan segalanya berjalan lancar... saya doakan perjalanan mereka selamat pergi dan balik...

esok 3 November 2009 adalah tarikh umur saya genap 25 tahun.. eh silap... 30 tahun.... 30 tahun yang banyak mengajar saya tentang hidup yang penuh dugaan dan cabaran... kegembiraan dan kesedihan... kebenaran dan kesilapan.... ketabahan dan kekecewaan... semoga di usia 30 tahun ini saya temui kebahagiaan saya dan semoga di umur ini juga akan memberi kegembiraan yang abadi buat saya... kerana saya juga berhak untuk hidup bahagia dan gembira...

apa yg ko merepek ni syaiton!!! mana nak gi makan best sok ah??


EMAIL YOUR FAVOURITE PHOTO TO US
AND WE WILL CHANGE IT TO LINEN FRAME A3 SIZE
THE CHEAPEST RATE SO FAR
ONLY RM65 FOR BLACK & WHITE ADORABLE FRAME
WE ACCEPT ORDERS WORLDWIDE
VISIT OUR BLOG FOR DETAILS
http://www.framekasih.blogspot.com/
EMAIL US AT framekasih@yahoo.com

Satu Hari Dua Wedding...

Ahad (semalam) ktorang gi wedding my cousin Nizam kat Paroi Jaya Seremban... pastu lari gi wedding my friend Erin kat Bandar Tun Hussein Onn Cheras plak... (penatttt...).. heheh.padahal duduk membuta jek dlm kereta....
Kasih giler glam...

all of us.. tp datang asing2..hehehe... sile tgk blakang saya jek yek... dan blakang lagi...
ok lah... bagi tgk dpn plak.. masih x de beza... mcm dulu lagi..auwwww... hah tgk bawah mulut kasih tu.. nasib dah baik dah... tinggal nak ilangkan tanda tu jek.. ngn Dhya... baju kebaya baru yg sengaja dibesarkan.. boring sungguh kebaya tak der cutting!!! (hauahah.. tanak ngaku gemok) kan dah ckp..Acih tak leh panas... panas sket.. macam kene siram ngn air peluh dia... over! nie masih kat Seremban lagi... mak ngn apak Acih..


******************************************************************

Tak sempat tunggu my cousin kat Seremban sanding.. dah kena lari gi Cheras plak... my friend Erin nye wedding.... her husband tu kawan Pak Radie... lawa tul ler mek ni.... weh konpem anak idong mancung nie.. tgk ler idung mak ngn apak dier nieh... tepacak!!! cantik lah concept bali gitew.. arch dia sume kayu2... pastu siap ada fresh flower dlm kolam2 tepi2 arch tu... cantek..tp hujan.. tak sempat amik gambo... Selamat pengantin baru Erin.... meletop makeup ko... auwwwwwww... nak gerak dahhhh... sepanjang2 kemah budak ni haaaa...

kepada kedua2 pasangan pengantin (seremban & cheras) semoga berbahagia ke anak cucu!!!! (ayat tak de modal... tekak pait dow... tp masih bertahan tak penah muntah lagik.. doakan kali ni mak tak de loya2 teruk...takotttttttttttttttttttt)
EMAIL YOUR FAVOURITE PHOTO TO US
AND WE WILL CHANGE IT TO LINEN FRAME A3 SIZE
THE CHEAPEST RATE SO FAR
ONLY RM65 FOR BLACK & WHITE ADORABLE FRAME
WE ACCEPT ORDERS WORLDWIDE
VISIT OUR BLOG FOR DETAILS
http://www.framekasih.blogspot.com/
EMAIL US AT framekasih@yahoo.com