Friday, May 29, 2009

NAK GELAK SAMPAI CRAMP?? JOM LAYAN NIE..

Citer banyak tak mohhh okeh... tgk jer gambo2 nie ha... sakit tulang bakang aku gelak bagai nak giler... huahahahah... nak perubahan konon!! nah hamek ko!!!!!

pic 1

jumpa lah mak tgh2 malam2 kat tepi lorong kat sogo.... jgn bawak awekkk tauuuuu!! kang mak sepak awek ko..


pic 2

mak keje kat salon Ah Loy kat tepi chow kit.. meh la datang salon mak.. mak bagi diskaun 89%..

pic 3


kuang hajak tul pompuan yg wat rambut mak nie.. mak suh buat lain.. sekali dia curl terus begulung naik atas mcm tu.... huhuhukkkkkkk...

pic 4

mak rasa mak comel jer rambut mcm nie.. senang jek kalo naik moto.. tak yah susah2 carik helmet!!!

pic 5

mak ada dinner malam nie...nak follow?

pic 6

ni lah muker mak lagi 40 taun... nenek paling vogue di muka bumi ini...

pic 7

amacam??? membangkitkan selera tak tgk rambut mak??? lapar???

pic 8

hooooo hooooo... yg nie.. pondan lain tgk confirm meraung jeles... hihihi...

pic 9

mak leh mintak Dato' Yusop Haslam tgk2 aper watak utk mak dlm Gerak Khas...


dah ler tu... hari ni mmg mood bersuka ria mengutuk muke sendiri... dah ler..tok sah ngada2 nak curl lah.. nak wavy2 lah.. dok jer diam2 ngn rambut tu yer fillanie... neway thanks to all yg mensuggest fillanie tu..hihi... oh yer.. thanks to tya olso... syok ler memain buat2 rambut mcm nie..kuakakkakakak... u make my day.. gelak tak hengat!!!

* click here utk transform diri anda macam saya...

Thursday, May 28, 2009

CANTEK KER WAVY2 NIEH?

setelah merepek meraban mencarik penyakit bahan tuk kelainan... saya mcm tertarik menarik ditarik utk meneraiiii hairstyle ini... tp sesuaikah??? tp rambut mcm ni rasa2 tak yah ler buang duit gi salon bagai kan???? tp nak wat sendiri cemana??? peralatan dan perkakasan nggak ada... dulu ada bli..tp dah jual...heheh.. yg ada cuma roller bodoh bli kat kedai jinjang... guna tu.. biler bukak.. rambut jadik mcm pompuan mati laki... buruk nak mampos!!

jom kita menyebok tgk celebrities ini ngn rambut idaman saya iaitu 'wavy' atau pon wild curl... iskkk wild curl tu sgt 'tight' curl dia.. saya tak soka!!!

if i were a boyyyy... dah tak yah ler ko nak menggatal jadik boy... dah kebabom cantek nak mati jadik pompuan!!! giler dasat kan pompuan nieh? aper yg tak cantik?? yilekkk.. sumer perfect.. uiiii aiiiii.. cantik nyer rambut dier.... mantop!..

carrie underwood nieh?? cantik??? suker laaa rambut nieh.. rasa mcm mee maggi cepat dimasak senang dimakan.. eh senang di makan ke sedap di makan???

yer yer.... at least... cehhh 'at least' konon... dpt wat wavy camni pon jadik ler... uhuk uhuk.. comel giler nyer jessica alba nieh.. cantik ka rambut dier???? nakkkkkkkkkkkkk!!!

ok ... siler bawak betenang... bwk mengucap... aku tak suh tgk yg lain... aku nak suh tgk rambut si lopez ni jer okeh!! giler arrr.. rambut mcm baru bgn tido.. tp lawa giler rambut dier... (balik ni aku nak kusut masai kan rambut sebelum tido... dengan harapan.. biler bgn sok pagi leh jadik serabai/stylo mcm jennifer lopez nie)

shakiraaaaaaa...shakiraaaaa..... beyonceee... beyonceee... kuakakakkaka... tingat detik2 manis ulat bulu anny nari2 kat redbox masa lagu shakira ngn beyonce... melekat2 kat dinding.. rasa nak lestik jerrr!!! rambut ni curly sgt... tp ok jer..sbb shakira ni meletops!!

tu jer gambo yg aku ado..malas nak carik lagi.. tp persoalan nyer skang.... ADAKAH FILLANIE SESUWEII MENUKAR IMEJ RAMBUT SKANG KEPADA BERAMBUT WAVY????? tolong layan fillanie yg tgh mood tegedik2 ni..bagi suggestion sket... dimana nak buat? berapa kos??

HARI INIIIII.... HARI INIIIIIIIII....

hari ini ialah hari khamis.. hari ini adalah hari yg sgt penat... hari ini aku tatau nak buat apa.. hari ini aku blank...hari ini aku sakit perot sbb kurang makan... hari ini berat aku turun gegiler... hari ini berat aku 45.1kg... hari ini ada org tego jari-jemari aku bekedut2 mcm org tua *damn*... hari ini rasa mcm nak pi guardian.... hari ini rasa mcm nak survey2 apa yg baru kat topshop tp website dia takleh bukak...sama ada aku bodoh atau internet ni yg bongok.... hari ini aku siapkan acih sambil turun lif sorang2 sbb pak radie yg salunyer tolong bawak sampah takder..dia tak balik semalam...(so aku tak buang sampah hari nie)... hari ini aku gi isik minyak kete sendiri pepagi tadi sendiri..(kalo tak pak radie escort naik moto...pastu aku blagak mcm mak datin tnggu dalam kete jerrr sbb pak radie yg tuang minyak).. hari ni aku kene ingat utk mintak balik duit rm50 isi minyak kat pak radie..heheh....


hari ini takder mende nak masak.... hari ini anny blom lagi tepon aku.... hari ini aku dah pakai lotion lepas kene tego kulit tgn bekedut2....hari ini aku makan mihun goreng yg beli kat petronas pagi tadi..tp masin nak mampos pastu rasa mcm tgh makan halia..bukan mihun...tp halia okeh!!... hari ini aku mengecak nasik lemak org... tak cukup ngn tu aku mengecak roti gardenia akak kat opis ni sekeping tuk dicicah ngn teh tarik wakaf kat pantry...hari ini aku dah memikir mende2 yg kene pegi dan kene buat on weekend... hari ini aku tgh pikir byk nye jemputan org kawin..tp sumer aku tak leh pegi.... hari ini pak radie akan balik tengahari sbb smalam dia tak balik... hari ini aku kene gi carik makanan utk dia ke tak payah??? hehehe... hari ini rasa mcm nak suh pak radie blanjer makan sbb dia masyuk..hehe.. hari ini aku dah tak yah dgr Acih dok membebel 'mana papa..mana papa'...


hari ini aku rasa ada something wrong kat hotak aku... hari ini dan semalam aku rasa sgt bosan nak mampos.... hari ini aku rasa mascara aku mcm dah kering nak kene bli baru ke?? ke bulu mata aku yg pendek sgt tp ada hati nak salahkan mascara?... hari ini aku kene berus collar t-shirt pak radie yg kaler putih tu... hari ini aku rasa gigi aku putih sket heheh... hari ini aku tebayang aper akan jadik lagi 5 tahun...


hari ini adalah tetap hari ini.... hari ini akan berlalu dan takkan kembali... hari ini takkan sama dengan hari esok... hari ni aku kol natra ngadu pasal jari aku bekedut2...natra ckp sebab dah tua..confirm kata nyer!! helloooooooooooooooooo??!! ok ok okkkk aku tua... hari ini aku membuat pengumuman bahawa aku redho yg aku dah tua... sekian terima kasih....


*luahan hati dari si tua yg mula sedar diri*

Tuesday, May 26, 2009

Kenapa aku cinta UiTM...


poyo giler title... tp mmg aku cinta pon... sepanjang hidop aku nie... uitm jeklah yg mengajo aku ilmu2 duniawi..(perghhh duniawi sajer okeh)..tp uitm shah alam jer yer... hahahah... rasanya dalam 4-5 taun jugak aku bermaharajalela bermastautin kat sana... dah baper byk umah sewa dah aku dok kat sana dulu... dan dah baper banyak penghuni dah aku dok bersama.. tapi dalam banyak2 umah..aku paling suker Sri Mahligai Section 9....


aku penah gak dok dalam..(kolej).. tapi kejap giler.. 1 semester jer.. hahah..sbb aku mmg sajer nak kuar dok kat luar... tetekan okeh hidop dok kat kolej.. tu pon selalu sneak out tgh malam.. dulu uitm tu pagar dawai bongok tu jer... dah siap ada lobang utk sneak out.. tatau ler saper nyer keje kan... ingat lagi..time sneak out tu... kuar jek dari lobang pagar kat2 ngn longkang tu.. tetiba lek jerr pak guard tgh start motor nak balik... tekujat gak ler dpn pak guard..terus tekeras disitu.. tp pak guard tu buat bodoh jer.. hahahah... dia pon malas nak layan gaknyer.. heheheh...


aku banyak bersuka2 jer time blajo.. nasib baik ler aku lepas gak walopon siap extend tak hengat nyer lama... sbb tu ler aku ckp aku cinta.... sbb aku sengaja ke .. tak sengaja ke... nak bagi lama2 dok shah alam tu haaa.. kalo aku bosan... aku mesti start kete kancil silver yg lowered lagik menggelabah tu.(auwww..memori daun pisang tul kete kancil itew).. pastu aku pusing2 satu shah alam.. sampai kemana2 section dlm tu pon aku leh sesat... tp dulu aku brani.. sesat pon aku redah.. tp skang kalo sesat..terus panik... heheh..


dulu aku ada bela kucing... nama dia BOBOY.... kucing tu aku jumpa kat SS15 subang.. tuan punyer Boboy ialah aku dan anny... bile dah bawak balik kucing yg comel meletops tu.. aku ngn anny sental ler kucing ni dlm bilik air.. hahahah... hitammmmm okeh air tu.. punyerlah keruh badan ko ni boboy... baper kali shampooo tah... eh kita guna pantene ker??? kuakakakkaka.. terus guna jari pon boleh bulu boboy kan?.. heheheh.. wangi semerbak.. beguguran kutu2 dia.. erghhh geli okeh.. pastu petang2.. aku ngn anny dok kat balcony.. buh boboy atas palang tu..(supaya dia x leh lari...).. pastu usap2 dia... pastu zaman belajo kan tak beduit sgt... tp ada hati nak bela binatang.. ada lah kejadian curik2 manja makanan kucing kat kedai mamak kat section 9 tu... sorry uncle!!!! tepaksa okeh.. sbb every week aku ngn anny take turn blikan makanan Boboy.. hahahah... menggigil2 niehhh.. gigih campak makanan tin kucing tu dlm bag beso aku nih... sblm tu pasang niat.. rasa2 tak ler bedosa sgt..sbb niat kami murni... sian Boboy tak makan kang!!!!! biar kitorang lapo...jangan Boboy yg lapo... uihhh suci murni tul niat tu... petang2 kalo free bawak boboy gi section 12 kat istana atas bukit tu.. bagi dia bersosial.. berhibur2 di waktu petang.. tp akhirnyer Boboy pergi juaa.... hilang.... masa tu tumpang kat umah kawan mak aku.. dia lak buat kenduri anak dia kawin... sedih.. rasa nak nangis!!! selamat tinggal Boboy ku sayang..


aku ingat lagik... masa dok dlm (kolej).. every week ada latihan kawat.. aku mmg paling benci okeh... tp tak leh tak pegi.. sbb muker cikgu tu garang nak mati.. misai tebal melentik lak tuh.. sora dia kalo bagi koman tuh.. satu padang leh dengo.. boot kene kilat... suar askar.. huhu.. rasa mcm GI Jane.. eh tul ker spell?.. pastu biler ko jalan kaki nak gi padang kawat tu.. kene lah lalu dpn kolej jantan.. yer kolej tu kami panggil zoo... sbb buas mcm binatang makhluk2 yg dok dalam kolej tu.. mulut mcm cilaker!!! sbb tiap kali aku lalu.. konpem aku dgr org jerit.... 'fiwiiiitttttt... hah yg jalan depan skali tu nasik lemak 20 sen'... (aku ler tuh).. ko nak wat aper??? ko nak baling tingkap dia ngn batu?? ko nak jeling2 manje jer??? paling habis ponnn biler aku dah maki hamun dlm ati.. aku jalan jadik tak tentu arah.. pastu aku lalu kat tiang bus-stand tu.. aku leh langgar pala aku kat sign gambo bas tu.. rasa nak jatuh tebalik ke belakang... giler arrr... dpn zoo plak tu.. kenangan oh kenangan tul arr...


budak2 jantan uitm nie.... lagi2 yg amik course engineering tu kan.. dia bingai sket.. (mintak maap ler yer kat sesaper yg terasa).. aku nak gitau gak.. dorang nie.. kalo ngorat pompuan.. mmg mcm bodoh.. tak der skill langsung... main hantam jek.. ada skali tu..kwn aku bwk bag transparent.. so leh ler nampak dlm bag tu ada buku bagai.. pastu dok bedua dlm lif ngn jantan engine nieh.. budak tu leh nyanyi2 industan.. tarik2 bag kawan aku tu... perghhhhh... kalo aku.. mmg budak tu dah kenyang makan kasut...


oh yer.. ni ada lagi satu tips aku nak bagi... ni pengalaman aku ngn anny... time malam masa tu.. dok dalam kete kancil menawan aku tu.. pastu ada mamat lalu sebelah.. naik kete gak ler.. dok sibuk2 nak ngorat... heloooooo??!! layak ker?? hahah.. pastu sorang mamat tu slamber jer.. 'kak... nak mintak phone no. boleh?'.. aku pandang muke anny.. anny pandang muker aku... mcm buat2 muker jijik lagi belagak lerr kat mamat tuh... pastu ktorang ckp.. 'sorry tak der phone number!!'.. mamat tu mcm bagus.. sambil dia tekan minyak dia jerit.. 'tak nak laaaa.. sian arrr.. miskin giler..handphone pon takde!!'.. aku ngn anny mcm tecengang... kuang hajo nyer jantan.. tu lom lagik aku kene sound 'ek elehhhhh..mcm cun... nenek aku lagi cunnnnnnn'.. glabah nyer jantan.. dah tu, ko gi lah kawin ngn nenek ko!!!!! ada gak kes aku kene ngorat time nak gi public phone.. hehehe.. kat kedai makan.. aku pon lek2 kewl arr jalan.. pastu satu group kat meja makan ni ngorat nieh... menggelupur gak aku tatau nak jalan cemana..maluu.. tp wat muker belagak ler.. 'fiwiitt.. fuiiiiiiii... sexyyy..'.. perhal nak ngorat... aku buat mata tepusiing2 ler naik atas sbb menyampah... pastu mamat sorang tu ckp 'alaaaaaaaaa.. ko nak ke? badan dah laa sekepeng.... mcm papan... kensellllllll'... fuhhhh.... merah padam tinga aku time tu..panassss jek.. lelaki ni mmg jahat kan?????


aku jugak penah wat keje part-time... tolong anak buah ayue meniaga.. bukak stall kat section 19 shah alam.. hahah. ni mak aku tatau okeh... nak mati ker?.. so petang2 jer... ktorang dah gi amik barang2 nak meniaga western food.. gi amik kuah... gi amik daging sumer2 lah.. gigih giler aku ngn anny bukak stall tu.. tolak tong gas sumer.. stall ni ktorang bukak kat restaurant.. tp ktorang kat tapak luar restaurant tu.. saper taknak makan kan?? hahha.. anak dara dua org yg jual... siap kipas pakai kipas daun tuh... serious..naik muscle aku ngn anny kat tgn kanan.. hahahha.. datang2 konpem ngn levis.. baju kene baby-T bundle.. auww gelabah!.. nasib tak pakai shades bagai..hahahah... peluh2 ni mengipas lamb.. biler order byk jer.. ktorang mula lah panik.. hahah.. ada skali tu.. fries tu beku!!! ni org tgh tnggu ni makanan x sampai2.. pastu sbb pandai kan.. aku ckp.. basuh jek fries tu ngn air.. kang tak beku lahh.. anny pon pandai.. mengiya kan jek kann.. aku pon basuh ler... lepas basuh terus toskan air.. nak goreng fries tu ada kuali beso tepi ktorang tu.. aku pon lek giler tonggang fries basah tu dlm kuali... hamekkk ko!!!! membuak minyak tu keluar dari kuali.. tecampak ler aku ngn anny kebelakang.. hahahahha.. siap keluar ler ayat spt.. 'oooo mak koooo!!!'.. OMG!!! shitssss... shitss man!!! perghhhhh... sumer tgk.. nasib tak rentung jek dua2 ekor kat situ... skang dah pandai okeh.. jgn goreng fries basah yerrr.. pastu balik meniaga dah kol 11-12 malam... balik jer kemas stall lagik... dah tak larat nie..kutip pinggan2 kotor... bawak balik umah tuan stall... gi bakang umah dier.. cuci pinggan plak... kemas2 sbb sok nak niaga lagik... huhuhuuuu.. sampai jek umah.. nah!! bedengkur mcm lembu... masa tu.. ada bomb pon tak sedo kot.. siang nak gi kelas lagik... indahnyer pengalaman tuuu...


aku gak ada wat part-time ngn ayue... jadik cikgu tadika kat tadika lecturer aku Pn. Hanis.. hehehe... sonok giler.. pepagi dah bgn... kelas sampai tengahari.. layan ler budak2 kecik ni.. aku ni pilih kasih sket.. aku layan yg comel2 jek..hahahah.. tp jgn memain mulut budak2 kecik mmg dasat... ada skali tu... (aku gi tadika tu pakai jeans jer mcm biasa).. leh ler plak budak kecik ni sound aku... "teacher... teacher duduk nampak panty!!!!"... *gulp*.. okayyyyyyyyyyyyyy... hahah.. pastu sorang lagik "teacher, naper kuku teacher panjang? tak baikkkk tau..nanti ada babi dalam tu".. hahahah.. aku pon jawab.. teacher lupa nak potong!.. heheh.. pastu time dorang nak convo... (convo okeh).. aku take part.. jadik cikgu ajo one group budak2 nie... nari lagu NKOTB... hahah.. siap bawak towel good morning ni ikat pala budak2 tu.. stylo abiss.. well tgk cikgu ler.. cikgu mmg menggelabah!!.. pegh.. menari ler bebudak nie.. comel giler!!! time perform real kat hotel masa tu.. sumer parents suker steps tu.. hahaha..


citer pasal part time... aku penah wat part-time dlm Shah Alam Mall gak.. ada mcm coffee house kat dlm tu.. anny pon wat gak part time situ..hahah.. ada skali tu ari jumaat.. so staff2 lain kununnyer nak gi semayang jumaat.. yer arr tuhh!!! so aku tinggal sorang.. rasa2 mcm leh handle.. skalinye tetiba ramai giler org dtg order.. aku jadik blur!! aku main okkkkkk jer biler org order..pastu aku tatau aper2.. abg tu siap datang 'dik.. dah 3 kali dah abg order.. mana air?? tak sampai pon'... sbb kedai tu jual segala air kopi lah.. milo laa... mee kari.. bubur.. laksa.. segala tok nenek lah nak jual.. pastu aku sorang!!! last2 tau aku wat aper???.. aku gi tepi sinki tu aku nyangkung kat situ... pastu aku nangis.... hahahahahah.. bodoh giler... tgh aku nangis tu budak2 tu baru nak balik.. sumer panik aku nangis... aku ckp aku nak blah... aku tatau aper yg aku buat kat situ.. ngn org penuh dah kat meja tnggu makanan.. aku tatauuuuuuuuuuuuu nak buat aper.. heheheh... pengalaman yg indah jugak!!!


ada byk lagiiii yg aku tak leh luper.. kalo citer.... berpage2 pon tak abis... tp aku mmg cinta UITM Shah Alam.. Uitm di hatiku.. selalu.....

Monday, May 25, 2009

PARCEL FROM ABERDEEN, UK....

Happy sangat arinie.. sbb petang tadik masa kat office, i received a parcel from someone yg nunnnn jauh di UK..heheh.. actually yatie ni is my customer yg order frame... seikhlas hati nie saya bangga sangat sebab frame saya dah sampai kat Aberdeen sana.. hohoooo.. happy!!! walopon agak tekejut ngn harga post dier kan... heheheh.. rasa besalah plak sbb cost post lagik mahal dari frame..heheheh.....
Saya dah pesan kat dia... once dah hang frame tu kat wall siler lah email saya gambo tu.. tingin nak tgk..hahahah..hover tul aku nie..bab nyusahkan org mmg no.1 laaaa kan...
jom kita tgk rumah cik yatie yg cun nie... (mana der besepah.. cantekknyer laa umah..)

hahhhh.. tu dia.... ada 2 frames disitu... comel kan??? heheheh....

suker laaa tgk umah yatie nie... door kaler putih idamanku... (tak sabo tunggu umahku siap sbb pintu kaler putih..heheheh)


comel tul hero yatie nie...stylo abis..heheh..

ni baru sampai agaknyer...lom bukak lagik wrapping dier.. heheh..


pastu tetiba cik yatie ni bebalas pantun plak ngn fillanie...hehehe... malu sungguh saya okeh!! auntie yatie telah mengeposkan something utk cik acih kiter..hahaha... tak yah ler susah2 cik yatie nie tauu... tp acih loves it!!!!!!! sampai waktu dan ketika filla wat entry ni... cik acih kite tak nak tukar baju..nak pakai jerrrr baju nie..hahahah...

parcel dari jauhhh...

saksikan video 2 minit acih yang tehegeh2 nak bukak hadiah nie.. gerammm jerk aku..hahah..


video


tetiba bukan auntie yatie... jadik auntie natie plak!! hahahah.. tq auntie yatie!!

sowwiiii..gambo acih mmg susah sket nak di snap lately nie..ngaderrr... tak suker amik gambo konon!!!! neway tima acih kat yatie yer kerana sudi menempah frame saya... jauh plak tu!! really appreciate it... and thanks again for the GAP t-shirt yg comel tu.. heheheh...

acih...pls... tak leh blah laaa muka yg nie!!!!! gi tidoooooooooooooooooo cpt!!!

Sunday, May 24, 2009

Aktiviti Jumaat Malam..

aku nie..dah beminggu2 dapo tak berasap... kalo berasap pon takat2 goreng telo..takpon masak maggi..heheheh... yelah alasan demam tu mmg boleh pakai yerrrr... hehehe... jadinyer.. jumaat malam tu terus ajak Pak Radie gi makan kat Oldtown Cyber.. aku mmg suker tempat nie..sbb cantekkk... ada kolam ikan... kalo ada roti gardenia yg dah expired tu.. selain ko leh try gak abiskan dalam usaha berjimat cermat..boleh ler gak sedekah kat ikan2 kat situ...

selain tu... tempat nie aku suker..sbb kalo ko taknak makan kat oldtown..ko leh dok situ..tp ko order jer makanan dari restaurant Padi yg se'roof' dengannyer..ehehhe.. sedap gak food dier.. selain tu ada gak ala2 mini flea market dimana anak ko leh lerrrr wat muker sian nak itu ini... tepi tu ada playground plak baru bukak... sgt sesuai utk dipaksa oleh anak utk bermain2 disitu diwaktu malam...
geli plak aku tgk laksa ni dlm gambo.. pehal ah?? sbb guna camera phone kot? ni saya punyer yer....

ini gambar bukti laksa nie aku yg punyerrrrrrrr...

Oldtown nyer half-boiled eggs mmg no.1.. sbb guna telo omega..yer ke??

ini adalah makanan wajib Pak Radie yg diorder di Padi.. seafood fried rice..

ini ialah Kasih Aleeya..yang biasanya mmg tak kan makan apa pon..kecuali bagi ikan makan!!

ini ialah ikan2 yg sayang kat acih..sbb acih mmg pemurah bagi dorang makan...dia tak makan pon takper..janji ikan ni makan...

ini flea market dpn oldtown..

acih yg berwajah bangga dpt main kat playground... kalo tak asek sound aku.. 'mama ni kedekutttt laaaa... nak main buai pon tak boleh!'.. ayat tu khas utk aku tiap kali balik dari nursery sbb tak layan permintaan dier nak main2 buai kat bawah umah..heheheh...

aper kedekut??? aku gak yg belikan pistol tu kan? acih takot nak mintak ngn apak dier.. apak dier kan garang....

sekian sajer laporan semasa di cyberjaya... sehingga ketemu di lain acara...

Saturday, May 23, 2009

Jadik Supir Anakanda jap....

jap gi dah nak kuar gi anto anakonda anakanda tercinta gi tumbletots... hari ni aku suh pak radie gi kije OT naik motor..sbb malas tul aku nak siap pepagi nak kene anto umah mak aku.. so biarler aku jek yg drive bawak acih... pastu kang..terus balik ampang...

so cecita arini sementara tunggu acihnyer kelas abis..aku tatau nak wat per... tatau nak bwk laptop ni ke tak.. berat ler plak... tp kang bosan ler plak sorang2..mintak2 cik annynie dtg ler subang jumpa fillanie... yer yang yerrr...

atau pon mebi arini ronda2 carik pasal dlm subang parade.. aritu dah bli spender.. arini tatau lak nak bli aper... smlm ada amik gambo masa lepak kat oldtown..tp malasnyer laaa nak update..nanti ler..gambo pon tak transfer lagik..dah ler guna phone jek..

disaat ni acih tgk dok kat grill umah... main pistol yg ada battery kuar buble tuhh.. pasatu seboooooooookkkkk panggil mama... abis..citer kapten boleh ni saper nak ngadap... itu sajer aktiviti buat masa ni..jap gi nak brambos dah kuar... babaiiiiiii....

Wednesday, May 20, 2009

I Can't Live Without.....

boring jek title kan... perghhhhhhhhhhhh... aku ni haaaa... lagi tgh boring.... jom kita main2 type2 sket ni haaa.... x de keje..kita carik ler keje....bila ada keje...kita jgn wat keje..... (ikut falsafah aku ni..pasti berjayaaaaaaaaa)..huahahha

1. my make-up kit
sebab kalo muker aku ni...lahir2 jer sampai ke beso ni... cantik halus tulus dan mulusss... gewenti aku x bli langsung make-up sumer nie.. buang duit jer.. tp sebab muker ni adalah 'opposite' dari apa yg aku type tu kan... maka nyer harus lah ado.. kalo ler halus... aku bangun tido jek... gosok gigi jer... dah... terus keluar... kagummmmm...kagummmmmmmm.....

2. jam kesayanganku
walopon aku ada byk jam (dengan nada belagak okeh........ ) tp aku tetap pakai yg satu ni jugak..sampai majuk sumer jam tangan lain..mamposss dah battery sumer..jam2 dinding pon majuk... hahah.. perhal? aku kalo x pakai jam.. x leh idop okeh.. x leh nak time.. aper bahasa rojak aku guna nieh... sbb sumer jam2 aku lain2 masa dia.. jam dinding yang beso mcm jam kat stesen ketapi tu cpt 15minit.... jam kat hall umah yg stylo tu sharp kot?.. jam dinding yang tak lekat kat dinding.. tp letak kat meja dlm bilikk..sandar jek kat dinding... yg tu aku tgk utk refer pukul baper nak kejut pak radie bangun utk gi keje.... jam kat handphone lambat sket..handphone utk alarm aku bgn tido nak gi keje.... jam tangan kesayangan ikut time punch card kat opis... jadikkkkk...kalo salah satu jam ni abis battery ker aper... mmg aku gelabah!!! hahaha... bermasalah kan pompuan nie??????

3. laguuuu... radioo...
biar aku takder tv... aku mmg bukan kisah tv pon... janji tinga aku ni dgr lagu.. suh nyanyi mmg fail... tp suker dengar jer... (kan ker kewl aku ni??) org kewl mmg salu tak nyanyi.. dia dgr.. and dia feeel and dia syok sendiri... hahahahah.. x kira lah... lagu kat handphone ker.. kat kereta ke... kat youtube ke... aper2 pon boley..

4. jeans
sbb aku ni mmg takkan pakai mende lain selain dari jeans.. mak aku nak anak jantan lagik kot time peknan aku dulu.. kelua2 pompuan yg mcm jantan... jadik ler gini.. kalo ler tetiba kerajaan banned pompuan pakai jeans kan... aku mmg dah tak dok kat mesia dah... (tinggi tul imaginasi aku nih)... nampak gaya... acih pon dah ikut jejak langkah aku.. kalo gaduh2 suh dia pakai mende lain selain jeans.. mmg kene sound tepat ler kan.. dah aku pakai.. perhal dia x leh pakai?.. so diam jek yer fillanie... ikot jek kehendak anak ko..sblm ko mati kene laser...

5. my black shawl
aku ni kan mcm ikan paus... darah sejuk... tp hati panas!! hahah.. aku selalu tetiba sejuk tahap melampau... mati laa.. dok mesia ler sampai tua.. selain drp aku guna utk menutup aurat biler terseksi sket tu... aku jugak guna utk selubung time dlm kete kene aircond.. slalu gak kes berebut ngn acih... dia nak simut gakkkkkkkk!! tensi okeh.. (pasni aku nak buh simut sumer complete satu set lah tinggal dlm kete).. ermmm..utk nampak mcm jessica alba sket... kan anny kan kan?

6. sepit rambut rm2.90
yg mahal sket aritu rm3.50 kot.. dah patah... so bli jek lain murah sket.. x leh idop dow.... rimas aku.... tp suker tgk org rambut panjang vogue2.. aku ni kalo org jumpa kat luar.. tp tak ikat rambut.. haaa tu aku tgh menahannnnn jek tu..demi nak nampak vogue... tp takkan lama arr.. pastu konpem ikat.. takpon gulung sepit jer.. baru nampak mcm bibik bejaya...

7. internet
huuuuuuuuyooo... citer mcm aku ni gempak2.. mcm terror giler lah pasal IT sumer nieh... padahal yg aku tau dlm idop aku nih.. cemana nak check email... cemana nak chat... cemana nak update blog... ngan search2 bih kurang jek.. lain2 harammmmm!! korang sedia maklum ler naper ghoper blog aku ni edisi lama.... takot nak usik2 kang ilang plak..hahahha... limited edition okeh blog aku ni....

8. sandal clarks yg menanti time nak putus
yer sajer jer sebut brand... bukan nak blagak... alahaiii..clarks sajer... pon nak mention..lain ler ferragamoooooohhh ker.. kuakaka.. tp mahal tu... selipar aku pon rm2 jer... ni kira mahal ler.. tp alhamdulilah..bli mahal sket.. lama aku blasah.. aku ni tgk org pakai heels cantek2.. perghh laju jer nak bli jugak..tp pakai nyer idok.... simpan jek dlm store.. mcm malu nak pakai yg tinggi2 giler tu.. aku kan jalan tak cantik... tak mcm model.. so mcm kelaka pakai heels.. heels hanya utk gi umah owang kawin jer..heheheh...

9. Ntah??? dah takleh pikir... dah datang dah aku nyer bodoh tuuu... sekian tima kasih...

Tuesday, May 19, 2009

AKU X DE NAPSUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUU....

Heheheh...kalo tajuk hangat lagi hangit mcm ni...lajuuuuu je sumer aku rasa..hihihi.... sebenarnya mak ni haaa.. x der napsu makan..... dan segala jenis napsu yg korang coba pikir2 kan.... kalo rasa dah sampai naik senak prot ni haaa.. aku telan gak ler roti buh kaya tu.. sekerat dua.. pastu campak dlm tong sampah... (uihhh melonjak2 syaiton time niee)... pembaziraaaannnnnnn....


ptg tadi baru jek muntah2 manja dlm toilet.. prot kosong.. nak muntah keluar aper... adoiiii haiii... biler kol pak radie suh dia jgn blk malam2 sgt... kang aku lapo kat umah ni kang... dia suh aku pi bli sendiri... ngn ayat 'pandai2 laaa nak idopppppp'... ewahhhhhhhh....... rock sempoi abis ayat ko kan... tp tul gak.. nak idop kan? pandai2 ler... nasib aku ni jenis berotak sket... kalo aku ni jenis pompuan lemah lembut lagi lemah gemalai..stok nanges2 sbb dpt laki stok mulut mcm puaka ni haaaa.... mampos lerrr.... mmg ko tido luar ler...aku tukar pin number alarm nie... huahahah......


maka nyerrr... aku telah berjaya memandaikan diri utk hidop... baru jek lepas beli nasik paprik kat kedai kat bawah umah ni haaa.. tu pon sbb dipaksa acih gi main buai.. hangen aku...masa pi kat buai.. tetiba dtg budak dua orang laju jek dok kat buai..hampeh... aku dah ler nak cpt... aper lagi... guna lah kuasa veto sebagai mak budak kan? aku diri tul2 dpn budak tgh excited naik buai tu... pastu buat ler muker garang sket... ngadap jer budak2 tu main buai... pastu budak sorang tu mcm gerun kot tgk muker aku...cpt2 dia turun...huahahahahah... bagus..... paham pon bahasa muke aku nieh... pastu suh ler anak sendiri yg naik buai.. buruk gak kan pangai mcm tu? tp bagi chance ler... sbb aku sakit okeh.. tak kosa nak nunggu turn nieh... tolak acih pon x larat.... acih siap sound naper tolak slow sgt... helllllllloooooooooooooooo??? aku tolak pon dah cukup bagus tau... lagi nak demand... mak ko ni lemahhh ok... baru pas muntah.. nak suh tolak2 buai bagai... ceh!!!


skang aku tgh meniarap sambil taip ni... acih baru lepas cuci tgn..pastu suker ati renjis2 laptop aku ngn air... aku siram jugak budak ni ngn air... pastu kangkang.. dok bakang aku.... okeh..gtg sblom pinggang aku plak patah tak pon budak ni yg patah jap gi....... baiiiiii.....

BEBELAN DARI RUMAH...

perangai buruk saya ialah saya cepat bosan.. dari dulu sampai skarang prangai tu tak boleh diubah2.. once saya dah bosan ngn sesuatu tu.. saya mmg tak reti nak cover2 lagi dah.. boleh lah cover... tp akan nampak gak... sungguh buruk prangai itu.. saya tau... (mcm lah aku ni tak membosankan)... mungkin sbb saya jenis tak kisah ape pon tanggapan org terhadap saya... saya cukup tak suka org menilai dari segi luaran jer... siapa kita nak pandai2 menilai orang lain? kita nilai dulu diri kita sebelum kita menilai baik buruk orang lain... (itu maksud saya)...
kadang2 tu 5-6 bulan tu kita dah rasa tempoh yg lama utk kenal orang.. silapp ok.. tidak... bagi lama lagi sket... then baru ko tau.... saya taip ni tak der orang specific yg saya maksudkan.. sebenarnya aku x der idea nak update blog!!! hahahah... orang yg annoying... saya kawan jugak.. biasalah.. saya kan hipokrit... eh bukan hipokrit okeh..tp lebih kepada nak menjaga hati dan perasaan orang.. hidup ni mcm tulah..sometimes.. kita kenalah jaga air muka orang..tak leh laaa nak main hentam jek kan...
aper mender yg aku merepek nie..sbenarnyer..aku kat umah nie..dpt mc arini sbb demam..wat muker sian sket kat klinik smlm... pastu mintak jer mc arini..hehehhe... tp smlm mmg trok pon panas badan.. sampai acih pon sound 'uihhhh mama.. panas gilerrr!!'.. haaa hamek ko... pastu malam bepeluh2 mcm besukan..rimas okeh... tp hari ni mcm dah ok sket plak.. yerlah.. klinik tu charge aku sampai rm40.. hampeh... tak per... dah sound pak radie suh bayo balik kat aku..hihihi... di saat dan ketika ini..tekak sgt ler pait giler... dah baper ari tak lalu mkn.. dah drop berat jadi 45kg something jer... sbb biler mkn sket jer dah tak lalu dahhh.. doakan ler aku cpt sihat yer...
time nie.. aku tingat mak aku.. (mcm ler mak aku jauh kat UK ker mana ker..padahal kat ampang!!!).. sbb dulu2 kalo sakit.. aku suker wat drama swasta... biler org dok rasa2 leher ngn dahi sbb panas..mulalah menitik2 air mata.. hahahha.. sayuuu jek hati sbb aku demam..ngada nak mampos... tp aku mmg gitu.. masa ckp kat pak radie aku tak tahan sgt skt badan sbb demam nie.. terus begenang air mata..(tp dia tak nampak okeh..malu lerr aku... aku kan suker tunjuk aku ni bagus dpn dier.. mana leh nangis2).. dpn mak lain arrrr.. time sakit...ckp jer kat mak aku.. nak makan aper.. dgn pantas..walopon dia membebel..konpem jap gi siap jer..heheheh.. ingat time dulu2.. ckp "maaa,.. sedapnyer pizza hut..tingin ler nak makan"..tup tup..sok dia ajak gi makan... pas makan pizza... ckp plak.. tingin nak mkn kfc... pastu mak aku hangin plak... sbb dia kata bila anak2 yg sebut nk makan apa.. sebagai mak..mesti dia ikut jer... tp melampau ler kannnn..main petik jer nak makan aper... penampo nak?.. kuakakaka....
harinie mak aku nak datang umah kot..hihi... (yerlah ada org tu... cat kete.. dah mcm baru.. nak tayang kat aku ler tu).. bolehhh boleh.... tp tlg pi amik cucu kat nursery dulu boley?? eh ni kan permintaan anak kesayangan yg malas.. golek2 dpn laptop jek kejenyer... konpem mak aku dtg bawak makanan... slamattttttttttt aku... x yah masak... hihihi....
ok ler yer.... kepala mak dah wenggg sket nieh... nak teruskan acara begolek2 jap... fenattttttttttt.. fuhhh syorga dok umah tak keje..hahahaha... adiosss....

Monday, May 18, 2009

AYAT-AYAT CINTA.....


The Islamic romance film “Ayat Ayat Cinta”, political Islam, and pesantren prodigies.


The wildly popular novel by Habiburrahman El-Shirazy and now film, Ayat Ayat Cinta (Love Verses), tells the story of young handsome Fahri bin Abdullah Shiddiq (played by Fedi Nuril), an Indonesian student attending Al-Azhar University in Cairo, Egypt, who attracts beautiful young women left, right, and centre, four of them in fact:


Nurul (played by Melanie Putria), also an Indonesian in Egypt, the daughter of an important East Java kyai.


Noura (Zaskia Adya Mecca), an ungrateful Egyptian girl (Fahri saves her life but she betrays him later).


Maria (Carissa Putri) a Coptic Christian living next door to Fahri, who inexplicably converts to Islam at the end of the film.


Aisha (Rianti Cartwright), from a wealthy German-Arab family.

Last friday aku layan citer nie... nangis2 gak ler sket.. tu yg terus demam melarat2 nieh.. bley?? heheheh.. wat malus jerk... tp citer ni heavy jugak.. tp aku suker.. sbb sedih sgt.. emosi gitu.. islamic jugak ler yer... byk gak pengajaran dia... mcm pengorbanan yg sukarela ke...terpaksarela ker... ntahler.... percintaan... perasaannn.... yang kalo ikut logik mmg salah... tp kalau dah prasaan tu hadir.. macamana nak salah... aper yg aku merapik2 nie..

siler lah korang layan jugak citer nie... sbb aku ni susah sket nak sedih2 kalo tgk citer.. tp citer ni mmg sedih gak ler... kalo Pak Radie tu.. citer hindustan pon dia leh nangess.. ceh...ko nanges ke pa?..hahaha.. x kosa mak nak nangis citer aper tu?? ala yg hitrik roshan adik badik ngn shahrukh khan tu.. pastu shahrukh khan kawin ngn kajol tu.. mak apak shahrukh khan tak suker... tros pindah dok london ke mana tah... helooooo??? tu pon nak nanges ker??????

so tgk yerrr...jgn tak tgk...

Sunday, May 17, 2009

Reunion Pak Radie...

sepatutnyer aku tak yah nak susah2 create entry ni kan? yelah bukan reunion aku pon...lagipon bknnyer aku ada ditempat kejadian... tp ni sambungan dari citer straw hat tu... pak radie bli utk dia yg nak pakai mlm reunion dia kat bluewave sabtu malam (dimana aku telantar kedemaman dirumah seorang diri sambil tgk AF final yg tak best langsung tu)..

entry nie pon bertujuan utk menjaja muker pak radie... hahah... baru padan muker dier... ni haa aku nak upload video dia beduet nyanyi lagu sandarkan pada kenangan... sbb pak radie salu pasan dia leh buat suara Jamal Abdillah.. korang nilai ler sendiri yer..hehehe..

video

giler gedik tul pak radie kan... bini tlantar ni demam..nasib ler bini ko ni understanding..sporting..memahami..jenis tak kisah...relaxx..tenang..... sempoi... dan segala2 yg baik2 lagiklah..


suker gambo atas nie..
noryn nie budak batch pak radie gak..cantek nyer laaa...

haa yg tgh2 tu ialah mommy ieky.. ingat? dah kurus giler okeh.. pas besalin bb no.2..
kalo noryn jek.. sempat lagik pose amik gambo.. x per.. aku x kisah.. heheh.. pak radie pengacara bab exchange gifts.
the crowd.. theme nyer ialah white shirts and jeans.. best kan??
all the guys
batch 93
noryn lak takot amik gambo rapat2..tp laki aku leh kata..bini lagi plak..suh pelok2 lagi...bodoh!!jantan pon leh nak kiss ko kan pa.. erghhhh...
*sebenarnya aku x der mender nak update.. sampai kan owang lain nyer event pon aku sibuk2 buat entry..heheheh... (dlm hatiiiii aku jelessssssssssssssssssssssssssssssssssssssssss) dah fullstop.. skt bahu..nak mandi...

Akhirnye dapat jugak Straw Hat Roxy ini...

hehehe...walopon dah selamat balik pon dari Bali...sebenarnya straw hat tu...bukan aku yang beli.. ada citer disebaliknyer...heheheh... rupanyer Pak Radie yg gi beli masa anto Acih gi Tumbletots.. masa tu aku terdampar tak leh bangun sbb demam... so aku x dpt ler nak ikut anto Acih... Pak Radie plak malam tu ada reunion batch sekolah dia (gambar reunion Pak Radie akan diupload selepas ini.. ada noryn aziz okeh..cantek nak mampos!!)... nak buat cemana kalo dia sanggup nak pakai straw hat tu walopon dah sah dan nyata roxy hanya utk pompuan kan??? hahahah... tp dia ckp kat promoter tu dia beli untuk wife.. pasni..dah tentu haku yg punyerrrrr..

siler abaikan sticker kat baju aku yer... tu Acih nyer sticker tumbletots..dia yg tampal..

ni sajer gedix dlm kete...menggelabah ker nak pakai gi mane? lain ler kalo aku gi lepak2 beach ker pulau ker... (iskk tak sabaaa)..heheheh...

tgk2 Acih kat seat blakang... dah keraas tetido ngn botol cenggitu haaa...whooppps sowwi acih...mama bz amik gambo tadik... x pasan lak dah tetido kat blakang cenggitu... hahahahah..