Wednesday, April 29, 2009

GO WATCH ME LIVE ON TV1 TODAY..

Nah hamek ko title yg sangat poyos... X-rel sambungan semi-final aku arini kol 4.00 petang kat tv1... aku dah termiss rupanyer semi-final ari rabu lepas time gi course kat Ganu... dpt tgk sambungan pon jadikler dek non... tp sayang sbb last week nyer episode ler aku nangis2 sbb kene nyanyi dpn2 juri ngn dpn2 org..
Kalo ada saper2 nak tgk muker aku yg mcm citer aper??? Bukit Kepong??? pepandai jek korang nie... aku tuan punyer muka pon tatau... siler lah tgk...
Jap nak call org kampung soh dok dpn tv petang nie... makcik2 yg tak keje tu.. sambil2 goreng ikan tu boleh ler tgk gak yer... bagi ler sokongan kat mak yg giler glam nie haaa...
Sekian dulu tima acih...
P/S: mak x der sok..ada perjumpaan PA satu mesia... (satu mesia konon!!)..hahah..

Don't Make My Blood Go Upstairsss!!!!

Heee mmg aku sakit ati nak mam giler babas nie... ni sumer pasal makcik yang suh panaskan lauk tu lah!!! dah lama aku x naik hangin..... kuang hajo tul arrr makcik tu...
pagi tadi aku kol boss kepada makcik nie.... boss makcik ni kata 'nanti saya suh **** call u balik'.. ok lah kan... aku bagi ler tau dier.. aku ckp aku dah kol semalam... tp makcik tu tatau aper2... so cemana?.... tu pagi2 tadi lagik... ni dah masuk tengahari... so aku kol direct ke makcik panaskan lauk tuh...... adegan mcm nie:-

Filla yg comel: Hello, selamat pagi... boleh ckp ngn Puan bla bla ( Puan panaskan lauk)...

Makcik panas lauk: Emmm (mcm penat giler baru lepas masak padahal ko kat opis jek)...

Filla yg comel: Saya Fadilla yang call semalam... saya nak tanya tentang dua surat tu camana? dah ready ke?

Makcik panas lauk: Dah call kan semalam? (mcm hangin)

Filla yg comel: Ye pagi tadi saya ada call Puan *** (boss dia)... tp dia suruh saya tunggu Puan call saya balik... saya just nak reconfirm kalo Puan dapat message dia... (suara aku merendah diri giler time nie...... lembut lunak merdu jerrrr)

Makcik panas lauk: Dah dia ckp mcm tu... tunggu jerlah!!!!! saya tengah buat lah ni.. fail awak ni haaa dpn saya ni... tak boleh tunggu ke? (marah-marah)

Filla yg comel: (mcm tak caya dia leh sound aku sampai tahap tu).. ok!!! (pap letak tepon)...

Sialan sungguh makcik nie.. haa kan! aku bukan salu nak maki org..tp mmg dia ni tak de adab tul deal ngn org... mcm babs.. sakit tul ati aku..nak jer aku maki balik... tp kang dia tak buat lak file aku tuh... kurang hajar giler babi... dulu boss ko gak yg ckp proses nak kuarkan surat tu dlm 3-4 hari jer.... ni aku rasa dah 2 minggu kot... salah ker aku nak follow-up??? dah tentu2 dorang ni kalo ko tak kol follow-up.. ko gi pecaya jek yg dorang dah buat... sorry lahhh.. takkan dia buat punyer!! tp biler ko follow-up dia hangin plak.... nak gak dia ni makan penampar aku nieh...
Pesanan utk makcik panaskan lauk: Makcik ni tak boleh kerja okeh...makcik kene dok umah jek..jaga anak2 ker... buat kuih karipap ker... buat nasik lemak ker.. pastu makcik gi meniaga... tak pon makcik ngangkang jek tgk sinetron ker... citer venezuela tu ker... pastu biar jer anak nangis2 nak susu... pastu leh maki anak ko skali kalo dia menangis time ko tgk tv kan???? ngn moody mcm tu makcik ni ada hati lagik nak keje kan???? BANGANG!!!

Tuesday, April 28, 2009

PERHAL PANASKAN LAUK PLAK NIE???

Kalo agak2 korang tgk blog aku ni sunyi...tak berupdate... tu maknanyer aku bz... tak pon aku x der mende nak di update kan... atau aku malas... yer yer... kang kalo ikut napsu main update jek..kang korang kata aku wat lawak bangang plak kan kan....



tp ni aku mcm nak update sket arr..sajer nak ngumpat..lama dah tak buat edisi mengumpat... helloooo??.. wat per jadik pompuan kalo tak mengumpat...iskkkk mazhab mana lak nie..sowiii ler yer...tp mana yg buruk tu kita jadikan ler sempadan... (tul ker sempadan?).. ayat senang paham ialah..jadikanlah pengajaran!!!



tadi...aku kol arrr satu jabatan gomen nieh..... nak follow-up something... pasal pass2 line tu dah biasalah tu... aku x kisah... tp yg aku mcm buat muker 'helloooo??!!'.. sambil kening terangkat sket... mata itam keatas... (jujue ko tau kan cemana?)... ada kerrr.... makcik nie (aku tau dia makcik sbb sora mcm org tua).. dia amik kol aku tu...tp sblm dia amik kol aku.... dia dok borak2... ngok tak?? tepon dah angkat dah..dia tak pikir ker..aku dgr aper dia borak?... dia pi citerlaaaa pasal lauk ker aper jadah tah??... ok fine.. x per... maap kan jer..sbb dia makcik kan..



then dia leh tatau plak pasal surat yg aku nak follow-up tu... dia kata kene carik dulu dlm lemari/gobok mana tah... ok fine.. ohhh okkk... gi lah carik yer makcik... tp masa tgh ckp tu..dia suh aku hold jap..sbb dia nak tgk2 kalo ada file tu.. aku hold arr... pastu aku dgr...dia ckp ngn cik kiah mana tah..... Ni ayat makcik tu..."KO PANASKAN LER LAUK TU....CPT SKET NI DAH PUKUL BAPER DAH NIE..... EH APA LAK.... AKU PLAK PANASKAN..KO LERRRRRRRRRR"... ewahhhhh sonok borak kak???? MEH SINI AKU PANASKAN KO JER SENANG!!! nak jer aku jawab gitu... aper lahhhh mcm tu... tak leh ker pikir sket... org yg kol ni dgrrr jer aper ko sembang... baik ko ajak aku makan skali lauk ko tuh... perghhhhh!!! cemana ler gomen nak maju kalo mende2 yg mcm ni pon tak jaga..aku tak ler bagus pon buat keje... tp at least aku keje mmg angkat tepon jek.... macamana aku x der mood pon.. aku mesti jawab tepon tu ala2 professional gitu..x caya tanyer Anny... hahahha....



tp penah skali aku tesilap jugak.... kwn aku Anny tu salu kol guna tepon opis dier... so nombor dpn tu mmg aku dah familiar sgt lahh... pastu dia baru pas kol.. dah letak.. pastu ada lagik kol... aku ingatkan dia... sbb tepon aku kat opis ni incoming number tu appeared kat screen.. so ngn konpidennyer aku terus angkat ngn jawab... "yer yang nieeeeeeee"... nah... hamek ko!!!! ghopernyer cina pompuan yg kol... tp nasib dia pon x paham ckp melayu sgt....huahahhahahah... bodo tul... lepas dari aritu.. sumer kol yg aku jawab akan dimulai dgn "Pejabat KP, selamat pagi".. wah gitew...sopan dan mesra...



jadi sesamalah kita bekerja ngn cemerlang dan terbilang...jangan buat malu kampeni okeh!!!

Monday, April 27, 2009

INI BUKAN NAK SHOW-OFF.....

Heheheh.... Pak Radie cukup pantang aku nak upload gambo2 apa yg aku beli..tp mana der slalu pon aku uppppp!!!! sajer nak tayang2... aper salahnyer? ada ker org kata aku belagak?? helloooooo...haku fedulik haper...kata jer.. mak kan jenis x kesah!!! sedikit adegan rembat-merembat telah berlaku pada hari sabtu dah ahad..... setelah 10bulan kot tak merembat aper2.. iskkkk malang sungguh diriku inie.... asik bejimat jek..tak gak kayo!!!

haruskah aku bagitau ni menatang aper????? kakakakkaka..... in this entry.. i would like to thank my beloved friends and readers... for suggesting me this brand... i love the design.. (i wanna choose red..but the seller said red is for Singapore market only.. in Malaysia, they produced this blue.. (but still nice right?).. ok jgn spiking..kang salah type kang..type bm jer yer fillanie.. ok ok okkkk... to be frank, i'm not kinda person yg can get what i want easily.. i've to dream first... i've to do saving... i've to influenced my mom first... (oopp ckp omputih lagikkk)..hehehe... tp aku ni jenis..kalo nak.. aku will try my very best to get what i want.. so biler dah dapat nie.. saya sgt vangga... saya sgt happy... perlu ker aku wat rancangan 'BERSAMAMU' utk dpt aku nak... hahahha.. yer yer..kadang perlu..ermmm.. tinggal nak pasang streamyx jer lagi kat umah..auwwww.... pasni Pak Radie dah sound..jgn ngengada tak lipat kain..tak masak... huahahhaha... helllooooooo???!! lek lek lekkkkkk jgn panik yer pak radie... bawak betenang!!!!

ini adalah bag notebook aku yer... semenggah sket.. ada yg murah sket tu dah ghoper bag sekolah.. x mohhhh!!!!

hohhhh... hok yg nie.. pak radie tatau aku ada snap...hihahahahahah... mcm tikus aku snap gambo nie... nak tau aku bli aper??? beli bag ngn white shirt yg comel... dgn harga yg murah tahap melampau... aku kan great buyer... harus ler carik yg ada discount tp ttp menawan kalbu..Dorothy Perkins tu aku bli white shirt yg aku pakai masa gi pierce Acih tu... ngn bli gak accessories gelang2 gitew...

heheheh gitew.... sajer jer wat gimmic tak moh ler amik gambo penoh2.... auwwww... ada mcm kusyen umah korang tak???

tunjuk lagi skettttt... suker dlm dia kaler purple menawan gitew...

walopon bukan ler designer bag... tp x perlah.... redho jeklah.... akan aku pakai bag ni sampai ler rabak... oh luper plak nak ckp thank you kat Pak Radie... sbb dia yg blanjer...hehehe... tima acih ler Pak nyerrr yerrr.... bukan aper... ari tu gi ler kenduri org tunang..kira gempak2 ler..anak dato' tunang... pastu pempaham jeklah..yg dtg konpem ler gempak2... pastu Pak Radie ckp... sian tgk aku ngn bag buruk kaler coklat beso guni tu.... Pak Radie tu bukan jenis yg sian tul2.. tp dgn mimik muker mengutuk aku okeh!!!!!!!!

tetiba gambo nasik..hahah... tp aku tau..korang mesti suker gambo makanan kan? ni aku upload gambo aper yg aku mkn masa kenduri tunang tu... sedap nak mam!!! perghhh... kerabu mangga buh sambal blacan sket... masak lemak cili api daging salai.... ulam...sambal tumis sotong kering..ayam goreng...ngn tahu aper yg kecik comel tu masak ala2 ngn tepung jagung ngn oyster tu.. aku penah try masak ni dulu.. tp end up jadik mcm muntah kucing.. pak radie pon try tahan muntah tgk lauk aku... cilakak tullll...

so itu sajer lah yg saya nak membangga diri... sekian sajer yer...

SAYA TAU ACIH DAH JADIK ANAK DARA BILAAAAA........

1. Saya tau Acih dah jadik anak dara bilaaaaa, sibuk nak pakai earrings...
Nak jugak suh pierce tinga dia.... dan sila lah hadap gambar dan video Acih menangis2 right after kene tembak kat tinga... aku ni sebagai mak.... perghhhhh... masa dia ckp dia nak pierce.. dup dap dup dapp..jantung aku plak yg nak tekeluar... tp sbb dia nak gak kannn... so redho lah... bile dia nangis.. perghhhhh... nak meletop dada aku ni haaa..sedih giler... tp Acih... lek arrr....kata nak cantikkkkkk???? harus ler tahan okeh!!!!
heheh... mcm picit kuih pauuu kacang... heheh.. ni otw nak gi Low Yat..(auuuww tujuan ke Low Yat di rahsiakan okeh)...
Uiiiii...aku tgh jantung nak meletops time nie... biasalah haku kan hover!!!!

dah mark dah mana nak pierce.. dia leh sengih2... eventhough aku dah ckp "kasih, ni sakit sikit tau...jgn nangis nanti"... aku siap suh org yg nak tebuk tinga anak aku ni... suh buat serentak... dia siap pi panggil kawan dier.. aku tanak nanti anak aku dah sakit kat sebelah..langsung tak moh buat lagik sebelah...sape nak jawab??? hehehe...

uwaaaa... dia dah nangis... aku panik time nie..sbb sian dierrrrr!!!! huhuhuuu... sakit okeh!! coba kalo aku tembak tinga ko... konpem sakitt.. tp cincin flower TETAPPPPPPP!!! hahahahha!!! tgk minah yg pakai suar pink/baju putih tu.. ko tak gerun ker????? hahahahah... dah ler luka tinga anak aku kat tepi sbb tesepit ngn pistol tu!! dol tul arrrr!!!

video
siap masa nangis2 tu leh ckp 'kasih nak sushi king'...hahahahha... kasihhhh..kasih... (sbb dah plan nak gi sana... kasih giler telo ikan salmon yg oren2 tuh).. tp apakan daya... org tu kata lepas tindik ni... seminggu kene pantang.. x leh makan salmon, seafood, telo dan yg seangkatan)... siler abaikan suara yg hover2 dlm video tu yer.... mcm mak nenek aku nieh..patut ler acih pon sama!!...

2. Saya tau Acih dah jadik anak dara bilaaa, dia pandai tolong snapkan gambo mak ngn apak dier!!! (cehhh ni ayat aku jer... sebenarnya aku sajer nak masukkan gambo nie.. ehem.. harap bagi laluan..bukan selalu pon)

dan juga.... Acih akan suker nak pakai kaler yg sama... jadik di hari Ahad kalo ada org ternampak 3 orang Boria pakai baju putih ngn suar jeans kat low yat dan Sg. Wang... itulah kami..huahahahha
selingan gambo jap... ni malam tadi Acih dah tido.. nampak tak luka tinga dia tepi tu??? kang aku saman gak pompuan tembam suar pink tu kang!!! nasib dia bagi antiseptic cream harga rm5 tu free jer...takot lah tu!!!!!!! tp ok ler... ktorang layan jer..dia dah tak der sakit lagi..sakit masa pierce jer... ngn dlm kete kejap jer... masa tu aper dia nak laju jek aku ngn Pak Radie bagi..hahahha... kata pwincess...

3. Saya tau Acih dah jadik anak dara bilaaaa...... dia dah ada taste sendiri pilih kasut... kasut klak clerks clarks dah ketat..melecet dia smlm... so terus gi Bubble gummers ini utk carik kasut blasahan gi nursery... okey ker? walopon aku cukup nyampah... weiii Acih lu mana mariiii??? very the dot dot dot... (mls ckp..kang kata aku poyo plak kan)..hahaha... ikut suker Acih ler... dia kan dah beso!!!

Mama tau Acih dah beso biler Acih sibuk nak pakai mcm mama... nak lipstick mcm mama... nak suar mcm mama... nak itu nak ini nak itu nak ini.... perghhhhhhhhhhhhh... sabauuu filla...sabauuuuuuuu....

Friday, April 24, 2009

HOBI MAKCIK-MAKCIK

Nie lah antara hobi-hobi ala ala pompuan yg leh kira ngn jari jer...heheh... tatau naper aku suker tgk (tgk jerlah nak bli duit tak cukup) quilt cover set... antara peberet nyer ialah Aussino.. biler yg murah2 kat aussino tu mcm tak lawa...tp biler yg lawa...bapak mahal lah plak... mencik tul laa...pastu tetiba dpt lak email from Aussino.... ada sale okeh!!!! sajerrrr jer nak goda2 aku yg senang tegoda ni tau... aku nak bli baju pon bekira2 duit.. ni nak bli cadar??? tp nakkkkkk jugakkk!!!
Sebab aku dah kene goda....so arini aku plak nak goda korang..... jom ler cik kiah tgk2 jerrr... x beli pon takper.... heheh..mcm makcik jual kain umah ke umah plak aku nieh...











adoiiiiyaiiiii... teruja okeh... aku ni bab comforter ker... quilt cover set ker... mmg sgt cinta sket.. kalo dulu lagi saiko... time bujang aku sgt particular pasal katil aku... nak tido...kene kebas2 dulu.. pastu dok slow2... pastu tapak kaki bertemu tapak kaki gesek2 dulu baru naik tido... simut kene ngam2 jerk bawah leher... pastu kalo rasa ada pasir sebutir yg halus giler tu.. mesti aku turun balik bukak lampu kebas balik.... pastu tido balik... mcm org bodo pon ado... tp dah tua2 nie...kene plak share2 katil ni kan (dgn nada tak baper nak puas atiiii)... dah tak kosa dahhh... hantam jeklah kan... tp salu gak ler betolak2 sbb sempit... sibuuuuuuukkkk jer nak masuk kawasan aku lah!!! perghhhh tensi..tensi...... pastu sibuuuuuuuuukkk nak amik bantal busuk aku.. (erghhh tp dulu dia punye..tetiba aku ckp tu aku punyer..biasalah aku kan idop mendengki sket)... tp seyes..kadang aku pon naik pening ngn bau bantal busuk tu...tp bantal busuk tu sejukkkkkk jer... tu yg haku hangin kalo masa tgh bantal tu sejuk..ada org gi 'panas' kan bantal tu.. dah panas baru nak sedekah kat aku kan kan.... dulu aku dok berebut ngn Pak Radie jek... now, Acih dah pandai dahhhh..tamak giler.. sumer dia nak bolot!!! skang dah betambah musuh aku bab bantal busuk tu.. tp kalo dpt kat Acih.. sakaulah jeklah.. (tul ke eja rumi jadik mcm tu???)...hehehehe..aku dah publish ni edit balik..bukan sakaulah lah bodoh nyer aku... sadakaulah.....heheheh...(ok sambung balik citer) x der harapan ko nak menang... tgk jerlah ngn muker aku yg tak puas hati ni kan.... yelah..kata mak..kene lah ngalah ngn anak... (tp kalo ikut ati nak jer aku rebut jek balik..tp aku x sanggup dengar adegan meraung2 nieh....)...

ok citer balik pasal cadar nie... aku suker cotton.. tp aku suke yg cantik2 jer... aku x suker lah sgt yg bunga2 nieh... aku prefer yg plain... tp ada combination 2 or 3 colour.. pastu mcm artistik sket... contoh mcm gambo no. 4 tu... no 3 tu ok gak walopon bunga2 sket.. pastu aku x suker comforter set..sbb tatau nak sumbat mana..byk pakai space kalo nak simpan.. (alasan okeh..sebenarnya aku syg nak kuar duit nak anto dobi bagai)... hahahha.. jadik conclusion nyer.. belilah quilt cover set... tp siler make sure korang ada quilt nyer dulu yer... syahduuuuuu jek baring atas katil yg indah2 gitew!!!!

apa lagi.... lagi nak tunggu aku ajo ker???? pandai2 ler gi serang Aussino... suker ati korang ler nak rompak bank ker... nak rompak wallet laki ko ker... nak perabih duit gaji sendiri ker... jgn curik duit anak sudah!!!! jom shopping jom........

ADIDAS KE ASADI????

Hihihihi..... sajerk jer tau buat kontroversi disini... mak tak kisah... aper pon kuterima..apa pon kupakai... hihihi... actually x der citer... cuma nak sembang2 bodo jer lah kan kan kan... smlm aku telah pergi bermain tennis bersama rakan seperjuangan iaitu Anny dan Atta... motip kami bersukan ialah nak kurus..nak keluarkan peluh...nak buang toksin dlm badan.. nak awet muda.. nak itu...nak ini.... (org tamak mmg gitu)....

Atta adalah spt bidan terjun.. baju takder..kasut takder.. so nasib ada anny ngn filla yg baik hati lagi budiman nak bagi ko pinjam... walopon tights anny tu satu line dia dah tekepak2.. tp ok lagi... ko tak kisah kan kalo Adidas tu jadik Asadi??? huarghhhhhhharahahahrhhrahghahh...

Bermain tennis adalah satu sukan yg sgt memenatkan.. giler punyer penat..bukan pasal ko terror giler pukul bola... tp sbb bepeluh2 dok kutip bola jek... hahahahha... aku x kisah ler..janji peluh.. nak futsal payah sgt... nak kumpul2 org buat aku naik hangin... yerlah byk kepala kan susah? haa main tennis senang sket.. ko janji jek 2 org ke 3-4 org dah leh main.. x yah pening..peluh begelas2 ko leh tadah... heheh... tp gambo x der yer kengkawan..sbb aku x der lah gila nak main lagik..nak gambo lagik...

Anny's
Atta's

Aku's

Balik jer umah..rupanyer tuan umah dah ado... hamek ko... *gulp* jeklah kan..hahah..masuk mcm pencurik....sbb tuan umah dah tido..hahah... tp Pak Radie baekkkkkk...dia mana penah marah aku gi besukan...... dia sporting gilerrrrrrrrr.... paling kuat pon dia sms jer "mana? tak reti nak balik ke?"... huahahahhaha.... sib baik sms dia masuk lambat.... traffic jam ler katakan... aku dah nak membuta baru sms dia tehegeh2 nak sampai...kuakakakka... nak salahkan saper??? siler salahkan Maxis.. tak pon salahkan jek tepon zaman tok kaduk dia tu...heheheh..

kalo Pak Radie marah pongggg.. nyanyi jeklah lagu "salahkan kuuuuu...jangan salahkan kuuuuuuu"... heheheheheheheh.... eh..masa gi course kat Ganu tu..ada lah belajar code2 pasal potensi diri melalu nombor... so nombor aku tu adalah ckp yg aku ni jenis x leh buat benda yg statik.... x leh dlm tempoh yg lamaaaaa.... aku suka bergerak.. x leh dok senyap... mudah bosan... so aku kene pelbagai... kalo tak aku leh mati kebosanan... jadik Pak Radie kene lah memahami diri ini.... tima acihhhhhh paaaaa.... (pandai kan aku saiko orang... wehhh dulu ingatkan nak amik psychology..leh lah aku jadik scanner..tgk org jek aku dah tau pangai dier)......

motip aku wat entry ni arini sbb.... aku ada tennis lagik arini.... panieeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee... manieeeeeeeeeeeeeeeee dah booking courtnie.... huahahhahahahahha (caci maki saja dirikuuuuuuuuuuu...jika itu bisa membuatmuuuuuuuuuuu....).. lagu dedicated tuk Pak Radie sajer... harap maklum....

*to all...thank u very much for your infos and opinion... pasal notebook tu yer.. siler *jeng*jeng*jeng* bersama fillanie.... kuakakkaka..tungguuuuuu... siapa yg menjadi idaman kalbuku...

Thursday, April 23, 2009

TOLONG SAYA PILIH IDAMAN KALBU....


yang mana satu idaman kalbu??? dia...dia.... atau dia????? Impian saya hampir tercapai this week apabila ada rezki sket utk membeli cinta hati saya..... hahahah.... weiiiii bertahun2 okeh aku mengidam nak kan cinta hati ni... tp mcm tenggelam timbul jek hasrat tu... yerlah... kalo ada duit jatuh selepuk kat pangku mak ni haaa... lain ler citer... ni puas ler jaja muker kesian kat sana sini..... nasib ler mak haku yg sket2 nak hangin..sket2 nak hangen... kesian tgk muker aku ni haa... stelah ditop-up sumbangan2 beberapa pihak termasuk diri sendiri nie... tercapai jugaklah hajat di hati ini.... wahhh gitu.... kuakakakak...hover lagik skali!!!!




kepada 'penop-up2'.. terima kasih lah yer.... saya akan jadik org suruhan utk booking flight ticket...utk tlg check email penop-up2... utk booking hotel...utk terus menjadik secretary paling cemerlang di mata keluarga... dan apa2 pon mak sanggup..heheheheh....

COMPAQ

ACER

TOSHIBA

DELL

So kengkawan... pls help me to choose... which lappy yg sangat bagus.... sbb mak bodoh sket bab2 canggih2 nie... yer lah... mak kan org kampung jek... siler2 bagi opinion... nak pakai streamyx ker??? or nak pakai broadband kah??? mana satu yg bagus?? package mana yg hebat??? mana yg murah tp bagus.... korang kan sumer pakar IT... aku ni tak reti....


*cepat tau..aku nak gi sambar menatang nih this weekend...

CEK MEK MOLEK KE GANU KITERRRRR...

Wahhh gitu..tajuk harus ler hover2... baru semangat nak tgk kan kan kan... hihihikkkk... kali ni course secretary jugak... kat Grand Continental Ganu... aku sepatah haram tak reti nak ckp ganu... cakap klate pon mak x reti... ckp sabah ngn negori..ngn melaka aku okeh..hahahahah...

dah ler tetinggal ERL nak gi KLIA pagi tu..mcm hampeh.. mcm drama korea si Jun Xiang ker.. Yu Jin yg lari2 ngn bag besar kat tangga tu.. lekkkkk jer ERL tu blah.. babs tul arrr... weii aku dulu pencinta citer korea okeh... baper kali aku khatam tgk winter sonata?.. perghh... nangis2 sampai rasa nak demam okeh... belawan2 ngn mak aku.. kadang tu naik malu plak... masing2 bontot ngadap bontot..sbb malu menangis!!!!!! hahahahahha.... sungguh bodoh!

aper hal citer korea plak... sambut citer gi ganu... flight adalah sgt singkat 55minit jer.. belt pon aku x sempat nak bukak dah kene pasang balik sbb dah sampei... heheheh.. ok ok... sampai2 jer mcm tepegun tgk airport ganu nieh.. cantik nak mam.... (mam tu ialah mampos okeh)..
harap maklum yer... baju nie... lom penah pon org Terengganu tgk mak pakai... korang yg stok nak muntah tgk baju ni..siler abaikan okeh!!! huahahahahahhaha (nak shopping baju lagi..asek baju sama jer..mak maluuuuuu)

cantik sgt..tp gambo bumbung2 airport ni x snap plak..hahah... sgt cantik...tp nyer yg hampeh dot com.... biler tanyer kat kaunter tiket taxi tu kan... (sbb still early lagi nak check-in hotel).. so tanyer lah... nak gi jalan2 kat maner yg best kat ganu nie?.. pastu dia ckp Pasar Payang jer.. erghh... aku ckp selain tu??? lekkkk jer mamat tu ckp.. oooo ada lah.. Mydin ngn Giant... oh ok!!! aper aku nak bli kat Mydin??? stokin gi haji ker?.. Giant?? nak suh aku shopping barang dapo???... ermmmm... so x per.. terus jek ke hotel...

sampai jek hotel... nak check in tak leh sbb awal sgt.. so nyer drop bag kat dorang..ktorang gerak gi amik cab gi Pasar Payang... pastu menapak gi makan KFC..hehehhe... pastu masuk butik batik Hungga... pastu tegedik2 sat ngn mamat yg jual batik tu ngn harapan dpt ler murah..tp mmg dpt pon!!! haaa.. hamik ko.. mak bawak balik kain nak buat meniaga tau!!! mamat tu dok sibuk usha 'adik' aku... so aku ni akak ler... (dah tuo).. nak ngorat adik..ko bagi ler harga meletop murah kat akak ni dulu..hheheheheh...

saya sebilik ngn budak kecik nie... nama Ida... ramai plak participants course ni.. dlm 130 org kot?aku kalo gi course biasa lerr.. confirm carik tempat blakang2.. tak pon tepi2..janji dekat ngn pintu... heheheh.. (senang nak ponteng keluar)

masih ingat dia??? Aziah Jasmin ex-tv 3 dulu... dia dah chubby sket..tp still comel.. cantik jer... tp sangat lah sangap okeh... ngantuk nak mampos!! aku ni x leh tul arrr... kalo gi course.. agak2 ko jadik speaker pastu x reti buat lawak.... pastu becakapppppppp jer... konpem aku tangkap lentok babe... tips utk gi course ialah..siler jgn luper bawak earphone... kalo hp korang leh dpt radio..sgt lah betuah nye badan...

kes yg terjadik semasa course ialah.. aku kan pakai earphone...pastu cover2 ngn rambut.. supaya org tak nampak tinga aku nih.... sekali anny kol aku..sembang relaxxxxx jek.. aku x pasan plak Ida dok kuis2 aku suh diam sket... mak layan ler borak... pastu kan... (masa tu speaker lain..bkn Aziah nie)... anny dah letak phone... kelas tgh senyap lak masa tu.. aku leh ckp kat member aku si Ida tu... 'BORING GILERRRRR'... pastu setengah kelas tgk aku... siap ada yg jeling.... WTF???? bodoh giler.... rupanyer suara aku kuat giler..sbb kat tinga kan guna earphone dgr radio... hahahahahha.... rasanyer speaker tu pon telan air liur kot dgr aku sound Boring giler!! tp mmg boring.... arghhhhh aku mmg salu buat hal... (sengaja ke tak sengaja ke..tp tetap ada jek hal)... mintak maap ler kot2 ada makcik2 yg hangin plak kat aku kan.. sowii acik yer??...

syahdu kan gambo nie... hahahaha.. sodappppp jek..aku asik mencekik jer.. dan hasilnyer.. mmg naik ler dlm sekilo setongah!!... bagussss....syabas mera beteh.. 'walopon ko dok kutuk2 makan kat hotel ni mcm hampeh..x sedap.. bla bla blaa.. tp ko tetap mentekedarah bagi abis kan kan kan?'.. pastu tetiba kak aziah jasmin ni suh aku ngn budak kecik Ida nie naik atas stage... masa ni tgh blajo pasal body shape jenis aper.. jenis mangkok ker... jenis pear ker.. aper jadah tah.. konon2 dua org pakai blazer hitam tu contoh badan yg ok ler konon...dia tatau lemak2 tepu kat paha aku ni byk mana..mak kan pandai kaverrrr..hihihiikkkkkk.. ok okkk..siler siler kak aziah... siler lah raba2 badan ku itu..pinggang bontot sumer ko nak pegang..hahahha.. ni antara yg ada kat Pasar Payang tu kat belah bawah ler.... mcm2 adaaaaa...
lepas gi pasar payang ngn shopping batik terengganu.... siap2 ada dinner ngn Aziz Desa ngn Anis Suraya.... ceh..haku tatau ada dinner okeh!! so baju mak adalah yg paling tak mengelippp... sgt biasa mcm nak gi shopping..

ok cepat sket....pose dpn cermin mcm biasa lah kan..mcm biasa ler stok2 jakun mmg cenggini..dpn lif...dpn pokok... sumer nak amik gambo..dah mcm bang** dah..jgn memain..acik2..akak2 ni sumer... melaram tak hengat!!! naik segan aku nak jln kat red carpet bagai... ada red carpet okeh!!! mengelip2 tudung bagai... sakit jik mata mak ni haaa... aku yg tak mengelip ni dok ler table blakang2 yg pasti dekat ngn food...hihihii.... (food hampeh..x sedap okeh)... ingat lagi Anis Suraya??? haa ni ler dier... aku zoom jek.. x kosa nak gi dpn semata nak snap muker dia..hahah... ni Anis version merah.. nyanyi lagu matahari..(anny aku tingat kat kita).. eh kita?? silap..kat ko!! hahahah... oooo..aku x der..ko ngn atta gi karok..menci menci menci..nah hamek nie... Anis Suraya version ijau plak... hahahahha... siler bayangkan muker org yg dok kompang ckp food x best lah apa lah... tp food habis tinggal kulit udang jer... tgh tesandar kekenyangan sambil hentak2 kaki sbb frust no betuah hampeh haram tak dpt.. weiiiiii..aku ni dari dulu muker x der rezki tul kalo cabutan betuah... heishhh.. no aku mlm tu 35... sumer nombor abis dah kene sebut.. 36 dah..34 dah.. 37 heiii hangin okeh.. ker dorang tecampak no aku kat mane2..so tak der nombor aku dlm balang tu?? bangang tul... lagi satu kisah opis mate aku yg pakai spek tu... amik ler laksa johor... ada blacan ketul2 tuk org amik sket2 ler nak campor... dia leh amik seketul tu ngap masuk mulut... HAHAHAHAHAHA... bangang nyer lah ko ni Wa.... pastu sibuk ckp masin... mmg ler masin ngok! dia ingatkan daging... hamek ko tamak lagi... nasib ko tak kene resdung time tu gak!!!! Anis Suraya ni haaa.. nangis2 nak amik gambo ngn aku... so aku ok jerlah..sian dier... sempat snap masa otw nak gi airport jer..dah time balik... nampak plak dah tiang tepi jalan nie... x perlah..tp mmg cantik sgt...

ok dah nak balik dah... penat nak mampos aku menarik bag..ngn kopok leko tu berat giler babi... budak sebelah aku ni... gi course pon ko nak hangkut teddy bear ko tu kan..nasib aku tak bako jek bear ko tuh!!! adik2... biasalah....

tp nye..course kali ni.. x lah gempak sgt... speaker biasa2 jer.. x best giler arrr... Aziz Desa jek best..tp nyer dia bukan speaker plak.. dia ckp2 masa dinner jer... kelaka dow... pastu arrangement organizer ni sgt lah terok gak lah..hangin aku masa nak edar sijil... leh tak dia suh gi amik sijil kat meja kaunter kat luar.. ok fine... tp masa nak gi amik..baru sibuk nak sort by name... pastu org dah dok keliling meja.. dah jadik pasar ikan... sungguh x professional..pastu siap leh ckp ada yg x dpt sijil..nanti dorang pos..sbb td printer rosak..boley???????... aku punyer lah yg takder..printer rosak..helloooo?? x leh dengar ler alasan mcm bengong... pastu aku geram..gi amik ketas tu banyak2.. aku gi baca sorang2 nama... bodoh tul... patut masa dlm kelas sebelum besurai tu ko sebut jeklah nama sorang2..dari ko nak biar ramai2 kerumun rebut2.. erghhhhhh!!! siler kaji yer len kali nk buat course biar ler teratur sket...